Като повечето хора, едно от първите неща, които правим всяка

...
Като повечето хора, едно от първите неща, които правим всяка
Коментари Харесай

Защо да не пием кафе в рамките на първия час, след като се събудим

Като множеството хора, едно от първите неща, които вършим всяка заран, откакто отворим очите си, е да се насочим към кафемашината, с цел да си създадем кафе. Не е неприятно обаче да преосмислим този табиет.

Според някои експерти е най-добре да изчакаме най-малко час, преди да изпием първото си кафе. Защото всичко зависи от това как кафето добавя естественото произвеждане на хормони в тялото ни.

" След като се събудим, нашите равнища на кортизол, постоянно свързани със стрес, са на своя връх. Изненадващо, кортизолът покачва бдителността. Приемът на кофеин, до момента в който равнищата на кортизол към този момент са високи, може да противодейства на този резултат, което евентуално води до приемливост към кофеина ", споделя пред Metro експертът по съня Рекс Исап.
 Снимка 648599
Източник: iStock

По създание, като се изключи че ни стопира да се възползваме максимално от възбуждащите преимущества на чашата кафе, неправилното мислене по кое време да я пием може да притъпи това влияние в дълготраен проект.

Сънят ни също може да бъде обиден, както изяснява Рекс: " През целия ден мозъците ни създават подтикващ съня химикал, наименуван аденозин. Колкото по-дълго оставаме будни, толкоз повече аденозин се натрупва, което ни кара да се усещаме сънливи. "
 Снимка 648597
Източник: iStock

Кофеинът всъщност  блокира аденозиновите рецептори, поддържа ни нащрек и предизвиква будността. Така че, в случай че в миналото ни е било предизвикателство да се унесем след ден, в който сме изпили повечко кафета, това евентуално е главната причина.

Давайки си един час задатък преди първата чаша кафе, всъщност даваме късмет на кафето действително да разкрие в цялостния си капацитет своята събуждаща магия. Плюс това, с по-късното пиянство на първото кафе евентуално ще консумираме по-малко денем и на собствен ред ще спим повече през нощта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР