Като показна акция определи д-р Цветанка Цолова, един от българските

...
Като показна акция определи д-р Цветанка Цолова, един от българските
Коментари Харесай

Задържането в Сърбия е показна акция, коментира една от потърпевшите медици

Като показна акция дефинира доктор Цветанка Цолова, един от българските медици, арестувани в Босилеград, 5-часовия си престой в полицейско ръководство.

Тя разяснява пред НоваТВ, че към 20 служители на реда обкръжили Българския културно-информационен център в сръбския град, до момента в който тя и двама нейни сътрудници преглеждали хората вътре. " Там ни чакаха към 50-има души от българската общественост, които се нуждаеха от квалифицирана здравна помощ. В Западните околности те очевидно нямат достъп до такава ", описа доктор Цолова.

Медикът описа, че откакто отвели нея и сътрудниците ѝ в полицейския сектор, ги държали без никакви пояснения. Взели им и персоналните документи. Въпреки преживения стрес, доктор Цолова сшпделя, че още веднъж би се присъединила в сходна филантропична акция.

По мотив случая със задържането на български лекари в Босилеград, Министерство на външните работи осведоми през вчерашния ден, че посланикът на България в Белград господин Радко Влайков е получил указания от министъра на външните работи Екатерина Захариева да сложи въпроса пред сръбските управляващи.

Припомняме, трима български лекари бяха арестувани в Босилеград през вчерашния ден.Медиците са преглеждали пациенти в Културно-информационния център в града. Тримата са взели участие в филантропична самодейност за оказване на здравна помощ на локалното българско население.

Медиците ни бяха освободени от Босилеград откакто се намеси консула ни в Ниш Едвин Сугарев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР