Като не изключи изпращането на войници в Украйна, Еманюел Макрон

...
Като не изключи изпращането на войници в Украйна, Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Висш френски офицер предупреди Макрон: Срещу руснаците сме като армия мажоретки

Като не изключи изпращането на бойци в Украйна, Еманюел Макрон провокира стихия от отвращение в Европа, а американците го нападнаха с остри рецензии. Някои френски военни, интервюирани от Marianne, споделят, че са останали " като изумени от гръм ".

" Не би трябвало да се заблуждаваме: против руснаците ние сме като войска от мажоретки ", присмива се един върховен офицер, уверен, че изпращането на френски войски на украинския фронт е чисто и просто безразсъдно решение, цитира думите му " Фокус ".

Позицията в Елисейския замък е, че " президентът искаше да изпрати мощен сигнал ", както отбелязва един консултант, повтаряйки формулата на " деликатно премислени и претеглени думи " (препратка към Макрон, който твърди, че е " претеглил и обмислил " неговото известие за изпращане на войски в Украйна).

В Министерството на въоръжените сили, т.е. в кръга на Себастиен Лекорню, се застъпват за речта на президента: " Ситуацията в Украйна е доста тревожна. Макрон приканва за деяние и споделя, че в този момент има поврат точката пристигна ".

Според Marianne до това се е стигнало, откакто няколко секретни военни отчета, забелязани от редакцията, загатват " сериозната обстановка " на Киев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР