„Като наследник и носител на пламъка, ентусиазма и заветите на

...
„Като наследник и носител на пламъка, ентусиазма и заветите на
Коментари Харесай

Генчовска: ВВВУ „Георги Бенковски“ има амбиция да стане център за комплексно авиационно образование

„ Като правоприемник и притежател на пламъка, ентусиазма и заветите на първопроходците във военната авиация, възобновеното преди 3 години Висше военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ има упоритостта да се трансформира в влиятелен център за сложно авиационно обучение – за подготовката на висококвалифициран летателен и механически състав и на експерти по управление на въздушното придвижване, освен за потребностите на защитата, само че и за целия бранш за сигурност, за гражданската авиация и за авиационната промишленост и бизнеса “.

С тези думи заместник-министърът на защитата Теодора Генчовска откри Първата интернационална курсантско-студентска седмица във ВВВУ „ Георги Бенковски “. Във форума вземат участие курсанти и студенти от военни учебни заведения и академии от Румъния, Гърция, Чешката република, Полша, Испания, Португалия и Съединени американски щати.

По думите на заместник-министъра реализирането на тези упоритости минава през радикална рационализация на образователната база и цялостна професионална сертификация на образованието по националните, европейски и интернационалните стандарти.

„ Съществен детайл от тази амбициозна политика на учебното заведение е дейното му интернационално съдействие и отварянето му към районния учебен пазар “, уточни Теодора Генчовска.

„ На тези от вас, които са решили да посветят живота си на небето и на летенето, ще кажа: тук е точното място, с цел да получите алегорично професионално причестяване. България е една от люлките на военната авиация и е оставила трайна следа в международната история на въздухоплаването и военновъздушните сили “, сподели още Генчовска.

В словото си тя очерта основни моменти в историята на военната ни авиация, подчертава на значимия български принос в региона на авиационната доктрина и процедура и акцентира богатите обичаи в образованието и подготовката на летателен и механически състав.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР