Като митрополит на Западно и Средноевропейската епархия ми се е

...
Като митрополит на Западно и Средноевропейската епархия ми се е
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Не ме допускат до патриарх Неофит, но е в сигурни ръце

" Като митрополит на Западно и Средноевропейската епархия ми се е случвало да посрещам новата година в разнообразни европейски страни заради обстоятелството, че там имат църковни общини, с които се събираме, с цел да отбележим началото на настъпващото новолетие на 1 януари. Тогава се отслужва по традиция Василиева света литургия и молебен за една добра, благословена, здрава и мирна година за всички. Духът на новата година сякаш на всички места е много преекспониран и въодушевен с тези фойерверки и с това очакване на прекрачването на прага на новолетието. Но за мен е по-важно каква равносметка ще си създадем ние, като вярващи християни, за миналата година, и какво да си пожелаем и да желаяме в молитва с религия Бог да ни даде през новата година. Най-вече здраве, благополучие, да бъдем по-добри, и да го осъществим, доколкото можем, съгласно мярката на своите човешки сили и своите проекти през настъпващата година ". Това съобщи пред Негово Високопреосвещенство Западно и Средноевропейския митрополит Антоний.

Той акцентира, че всички се молят за здравето на патриарх Неофит, който към момента е в болница. " Всички се молим за неговото възобновяване. Той е приет в болница, както знаете, във Военномедицинска академия, където лекарите поставят своите грижи за неговото възобновяване. Така че за нас е значимо да отправим сърдечни молебствия за главата на БПЦ. Бог да го запази здрав и той да се възвърне. Но знаем, че всичко е в Божиите ръце и всеки един от нас предава своя живот ежедневно, като набожен християнин, в Божиите ръце. И по тази причина дано да усилим нашите молебствия, да се молим, имаме вяра и да се надяваме, че Бог ще чуе нашите молебствия ", прикани митрополита.По думите му лекарите са лимитирали достъпа до патриарх Неофит поради множеството респираторни болести, които върлуват сега. " Той е в сигурните ръце на лекарите ", безапелационен е той.

Митрополит Антоний насочи и пожелания към българите в навечерието на Нова година. " Нека да бъде мирна, здрава, благословена и по-добра. И хората в действителност да бъдат изпълнени с повече религия, която е неизменим залог за добродетели, с които ще се отобразят в междучовешките връзки и светът ще стане по-добър ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР