Като министър на енергетиката на България Александър Николов безусловно е

...
Като министър на енергетиката на България Александър Николов безусловно е
Коментари Харесай

Трифонов: Александър Николов знае как да защитава интересите на България

" Като министър на енергетиката на България Александър Николов абсолютно е правил това - защитавал е българския народен интерес. Александър Николов е експерт и прелестно знае и по какъв начин да си прави работата, и по какъв начин да пази ползите на България ".

Това написа в профила си във Facebook водачът на " ИТН " Станислав Трифонов.

И тъкмо по тази причина той ще бъде оневинен, безапелационен е Трифонов.

Припомняме, че някогашният енергиен министър Александър Николов, заместникът му Данаил Николов и някогашният началник на „ Булгаргаз “ Людмил Йоцов са упрекнати длъжностни закононарушения и причиняване на вреди на държавния газов снабдител.

Николов е упрекнат за умишлена занемареност, защото не е упражнил надзор над работата на Йоцов като началник на „ Булгаргаз “.

Обвиненията и против тримата са свързани със закупуването на газ за потребностите на „ Булгаргаз “ от медиатори след прекратяването на доставките от „ Газпром “.

Според данните газът е идвал още веднъж от „ Газпром “, само че на повишени с към 30% цени. Александър Николов разяснява, че цялото обвиняване е обвързвано с отхвърли на България да заплаща за съветския газ в рубли.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР