Като мениджър на общината, в която здравеопазването е в колапс

...
Като мениджър на общината, в която здравеопазването е в колапс
Коментари Харесай

Д-р Асен Малинов, бивш управител на общинската болница: Велинград не заслужава кмет като д-р Костадин Коев

Като управител на общината, в която опазването на здравето е в колапс кметът би трябвало да вземе бързи, решителни, крути ограничения спа-столицата на Балканите да има съответстващо на това титлуване здравопазване. Това написа в фейсбук-пост някогашният шеф на общинската болница във Велинград доктор Асен Малинов. Той добавя, че от РЗОК Пазарджик има заведени каузи за източване посредством подправени документи на в действителност доста огромни суми, които ще срутят активността на болничното заведение. „ С риск да бъда прокълнат и чумосан за безконечни времена, ще кажа, че Велинград не заслужава кмет с такова, меко казано, апатично отношение към най-висшето човешко богатство – здравето”, написа още някогашният шеф.

Ето цялото писмо на доктор Малинов, оповестено във фейсбук страницата, му без редакторска интервенция.

Велинград НЕ ЗАСЛУЖАВА кмет като доктор Костадин Коев

Следя сагата в МБАЛ ВЕЛИНГРАД по доста аргументи и от ден на ден недоумявам от протичащото се там. Сегашният ВРИД шеф е бил по-рано шеф на болничното заведение и най-добре може да направи точния разбор на същинското положение на болничното заведение. През декември 2021 доктор Ташев внесе обезпокоителен отчет до кмета, който отчет необяснимо за какво не беше прегледан на сесията на Общинския съвет. Това беше направено след Нова година, време, задоволително да се събере вярната преторианската армия общински съветници, които по филигринен метод да загърбят обстоятелствата за същинското финансово положение на болничното заведение, изнесени от доктор Ташев след вътрешна инспекция. Приемането на счетоводните стъкмистики, направени от т. н. " основен счетоводител " и замитането под килима на действителността не е метод за излизане от рецесията. Много елементарно способените държавни органи могат да създадат инспекция в болничното заведение и тогава всичко съшито с бели конци ще се разпадне, с цел да се разбере същинското положение на лечебното заведение. Публична загадка е, че от РЗОК Пазарджик има заведени каузи за източване посредством подправени документи на в действителност доста огромни суми, които ще срутят активността на болничното заведение. Отлагането на това посредством разнообразни юридически трикове единствено ще усили дължимата сума.

И КАКВО ЩЕ СТАНЕ ТОГАВА???

Имам чувството, че доктор Ташев е Ланселот, рицар, който е оставен самичък да се бори за просперитета на болничното заведение. Задавам риторично въпроса къде остана емпатията към страданието на болните, СЪПРИЧАСТИЕТО и ОТГОВОРНОСТТА НА КМЕТА, ЗДРАВНАТА КОМИСИЯ И ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ?

Като управител на общината, в която опазването на здравето е в колапс ТОЙ би трябвало да вземе бързи, решителни, крути ограничения спа столицата на България да има съответстващото на това титлуване опазване на здравето. Та нали болничното заведение е най-точната визитка за една община!!! За образец показвам общинските лечебни заведения в Троян, Казанлък, даже и далечното Ардино.

С риск да бъда прокълнат и чумосан за безконечни времена, ще кажа, че Велинград не заслужава кмет с такова, меко казано, апатично отношение към най-висшето човешко богатство - здравето.

Пиша това с вяра същински загрижените за доста неразбираемата и тревожна орис на болничното заведение да създадат всичко належащо тя, като птицата феникс, да се възроди от пепелта с оня искра на същинска ЛЕЧЕБНИЦА, на която още веднъж хората да имат вяра!!!

НАЧИНИ ИМА, ОСТАВА ЖЕЛАНИЕТО И ВОЛЯТА ДА съдебна експертиза ОСЪЩЕСТВЯТ!!!
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР