Като материален и благороден метал, златото е издържало изпитанието на

...
Като материален и благороден метал, златото е издържало изпитанието на
Коментари Харесай

Инвестиране в златни кюлчета? Ето какво трябва и какво не трябва да се прави при физическо съхранение на злато.

Като веществен и доблестен метал, златото е издържало тестването на времето като средство за предпазване на стойност. Това е една от аргументите толкоз доста вложители да са привлечени от концепцията да имат физическо злато - изключително под формата на златни кюлчета. Добавете обстоятелството, че златото също може да ви помогне да изградите пенсионно гнездо, да отбраните против инфлацията и да диверсифицирате капиталовия си портфейл и е елементарно да разберете за какво хората се тълпят към благородния метал.

И в този момент тази вест се популяризира за това, че Costco прибавя златни кюлчета от 1 унция към своя лист с инвентар, наподобява, че още повече хора се включват в действието. В края на краищата Costco не може да поддържа виртуалните лавици заредени с двата типа златни кюлчета, които предлага, а търсенето е толкоз огромно, че запасите се разпродават за броени часове. За благополучие има доста реномирани компании за злато, от които да избирате, тъй че не е нужно да чакате рафтовете на търговеца в склада да бъдат презаредени. Можете елементарно да закупите златни кюлчета онлайн и вместо това да ги изпратите до вас.

Но в случай че планирате да вложите малко пари в златни кюлчета, първо се уверете, че разбирате какво би трябвало и какво не би трябвало да се прави при съхранението на физическо злато. В края на краищата, вярното предпазване на злато е от решаващо значение за отбраната на вашата инвестиция и обезпечаването на дълготрайната й стойност.

Научете повече за преимуществата на вложението в злато с безвъзмезден информативен комплект.

Дусите предпазване на златни кюлчета

Преди да закупите първото си златно кюлче, значимо е да сте сигурни, че разбирате по какъв начин да ги съхранявате по верния метод. В противоположен случай можете да се изложите на кражба или други типове загуби.

Най-добрите практики за физическо предпазване на злато включват:

Сигурни уреди за предпазване

Когато инвестирате в златни кюлчета, изберете реномирано и несъмнено оборудване за предпазване. Това може да бъде банков сейф, частен трезор или профилирана услуга за предпазване, всички от които оферират типа сигурност, от който се нуждаете, с цел да запазите златната си инвестиция в сигурност. Уверете се, че оборудването има солидни резултати и надеждни ограничения за сигурност — и че другите вложители имат позитивна противоположна връзка за оборудването.

Започнете и проучете опциите си за вложение в злато тук.

Застраховка

Застраховайте златните си кюлчета. Дори при несъмнено предпазване постоянно има риск от кражба или щета — и според от сумата, която сте вложили в злато, това може да докара до големи загуби. Цялостната застраховка ще ви помогне да отбраните инвестицията си при положение на непредвидени събития, само че не забравяйте да си напишете домашното и да се уверите, че вашето злато ще бъде изцяло покрито от всяка лавица, която прецените.

Документация

Поддържайте подробни записи за вашите покупки на златни кюлчета. Пазете копия от фактури, касови бележки и документи за достоверност. Тази документи може да бъде скъпа освен за застрахователни искове, само че и за евентуална препродажба в бъдеще.

Редовни одити

Периодично проверявайте златните си ресурси. Ако вашето злато се съхранява в частен трезор или услуга за предпазване, уверете се, че оборудването предлага постоянни одити или ви разрешава да правите свои лични инспекции. Това оказва помощ да се подсигурява достоверността и целостта на вашата инвестиция.

Забраните за предпазване на златни кюлчета

Има и няколко неща, които би трябвало да избягвате, когато инвестирате във физическо злато, в това число:

Домашно предпазване

Възможно е да има случаи, в които има смисъл да съхранявате златни кюлчета в сейф вкъщи — когато имате дребен брой кюлчета, да вземем за пример — само че не се изкушавайте да рискувате и да съхранявате обилни количества златни кюлчета вкъщи. Въпреки че може да е изкушаващо да държите своя драгоценен метал наоколо, домашното предпазване крие опасности за сигурността и може да не е съответно покрито от застраховка.

Споделяне на информация

Въпреки че това може да наподобява явно, не Не споделяйте информация за вашите златни ресурси с другари или членове на фамилията, които не са директно забъркани или наранени от вашите вложения. Пазете детайлностите за вашата инвестиция поверителни, с цел да намалите риска от кражба или машинация.

Хранилище с ниско качество

Не правете компромис с качеството на хранилището, с цел да спестите разноски. Ограничаването на сигурността или изборът на непроверени решения за предпазване може да докара до обилни загуби. И като се има поради какъв брой скъпи са вашите златни кюлчета, просто не си коства риска да спестите няколко $ от разноските за предпазване.

Смесете със скрап злато

Не смесвайте инвестицията си- клас златни кюлчета със скрап или бижута. Съхранявайте капиталовото си злато настрана, с цел да запазите чистотата и цената му.

Пренебрегвайте поддръжката

Не забравяйте за златото си, откакто бъде съхранено. Със златните кюлчета не е нужен звук поддръжка, само че въпреки всичко би трябвало от време на време да проверявате инвестицията си, да се уверите, че е в положително положение и да актуализирате застрахователното си покритие, в случай че е належащо.

Долната линия

Инвестирането в златни кюлчета може да бъде рационално финансово решение, изключително по време на икономическа неустановеност. Безопасността и сигурността на вашата инвестиция обаче зависят от верните практики за предпазване. Като следвате какво би трябвало и какво не би трябвало да вършиме, посочени в тази публикация, можете да гарантирате, че вашето физическо злато ще остане скъп актив за години напред. Не забравяйте, че златото е дълготрайна инвестиция и вярното предпазване е основна част от запазването на цената и целостта му.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР