Като малък всеки от нас поне веднъж си е мечтал

...
Като малък всеки от нас поне веднъж си е мечтал
Коментари Харесай

Зловещ Остров на куклите взима страха на хора от цял свят

Като дребен всеки от нас най-малко един път си е мечтал да попадне на място, цялостно с играчки. А по какъв начин бихте реагирали, в случай че знаете, че някъде по необятния свят има цялостен остров с какви ли не кукли.

Уловката обаче е, че тази туристическа атракция, известна като Островът на Куклите (La Isla de la Munecas), не предлага на посетителите си следващата галерия на изящни кукли Барби, а злокобни играчки, наподобяващи повече на зомбита, в сравнение с нещо, с което биха се забавлявали малчугани.

Островът на Куклите се намира в местността Сочимилко, Мексико и една от най-зловещите атракции по тези земи. Стъпвайки на това място, човек може да види, че е обкръжен от разчленените и изцапани тела на кукли. Те са хиляди на брой и никой не може да каже сигурно каква е точната причина те да се озоват тук.

Съществува обаче една локална легенда, съгласно която през предишния век на острова идва да живее аскет, на име Дон Хуан Сантана. Фермерът имал семейство, само че решил да го напусне и да се откри точно тук. Докато обитавал на късчето земя, той водел относително спокоен живот, отглеждал зеленчуци и ловял риба, с цел да може да се прехранва.

Един ден обаче се случило нещо, което оставило мощен отпечатък в него и трансформирало радикално живота му. Говори се, че един път, до момента в който се разхождал край близката река, Сантана видял във водата безжизненото тяло на момиченце. Малко по-късно в потока той съзрял и носеща се кукла.

 Кукли

Мъжът се чувствал ужасно отговорен, че не могъл да помогне на умрялото дете, и решил, че това е някакъв неприятен знак. Ето за какво взел куклата и я закачил на близко дърво, надявайки се, че по този начин ще се защищити от други сходни беди. Мислел си още, че ще успее да успокои духа на детенцето, който най-вероятно блуждаел в близост.

През идващите години по реката почнали да се носят и други кукли и отшелникът все по този начин ги събирал и ги окачал на всички места из острова.

А когато реката не му донасяла нищо, той търсел кукли на други места. Това като че ли се трансформирало в негово призвания и до гибелта си през 2011 година, когато е открит удавен, съумял да трансформира парчето земя в злокобен храм на кукли.

Днес Островът на куклите е туристическа атракция и към момента няма сигурни доказателства, че историята с удавеното момиче е същинска. Много от туристите, посетили мястото обаче, се, кълнат, че до момента в който са се разхождали из обекта, са усещали нечие злокобно наличие.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР