Като махнете цялата мъгла от цялото говорене на всичките преговорни

...
Като махнете цялата мъгла от цялото говорене на всичките преговорни
Коментари Харесай

Като махнете цялата мъгла - ГЕРБ не иска да подпише споразумението

" Като махнете цялата мъгла от цялото говорене на всичките преговорни процеси, като сравните двете - единствената разлика е споразуиението. "

Така съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков разяснява в резюме пред публицисти вчерашното решение на ГЕРБ да приключи договарянията, да се откаже от осъществяване на първия мандат и поръчката, че втори - този на ПП-ДБ няма да поддържа.

По " двете " се схваща двата артикулирани от преговорните страни метода.

Преди девет месеца имахме джентълменско споразуение (за ротация на премиера и промяна на министри по тяхно решение). На 17 март Мария Габриел ни предложи същото само че без съглашението. Вчера Николай Денков предложи ротация без промяна на министри, само че със съглашението.

Тоест - за ПП-ДБ дейностите на ГЕРБ, които четири пъти напускаха договарянията, в това число през вчерашния ден, са тъй като те не желаят да подпишат съглашение, което съдържа гаранции при избора на номинации в правосъдната власт, регулаторните и контролни органи и други

" Не са подготвени на промени в правосъдната система, службите, регулаторите ", установи Петков.

Какво следва? Тази вечер необятните управления на партиите от обединяването се събират, с цел да обсъдят по какъв начин ще действат с втория мандат. 

" Ние си я поемаме тази отговорност с втория мандат, само че нашите национални препоръки би трябвало да ни дадат мандат. Няма да се крием зад преговорни екипи ", съобщи Петков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР