„Като лош сън“: САЩ са изправени пред непознати емоции след драматичното отпадане от Световната купа за жени

...
Разочарованието е непозната емоция за САЩ, когато става въпрос за
Коментари Харесай

Разочарованието е непозната емоция за САЩ, когато става въпрос за женския футбол. Това е отбор, който не е губил мач от Световната купа за жени от 12 години, никога не е завършвал по-лошо от трето място в турнира и се е стремил към историческа Световна купа с три мача, почти невъзможно постижение, което никога не е постигано в мъжкия или женския футбол .

Така че, когато САЩ отпаднаха от това Световно първенство на осминафиналите, губейки драматична дузпа срещу Швеция в Мелбърн в неделя, имаше зашеметено чувство на неверие, че всичко това е просто „лош сън“, тъй като каза неговият легендарен нападател Алекс Морган.

Обществени фигури изпратиха утешителни съобщения в социалните медии, докато самият отбор – също скърбящ за предстоящото пенсиониране на емблематичния нападател Меган Рапиноу и вероятно пенсиониране на колегата Джули Ерц – се скупчи на терена, преди да се сблъска с въпроси, които не бяха зададени преди на американския женски национален отбор Екип (USWNT).

„Вие направихте този спорт значим“, написа първата дама Джил Байдън в Twitter. „Днес вие ни вдъхновихте с вашата смелост и решителност. Гордеем се с теб. Винаги помнете, че насърчавате жените и момичетата навсякъде да се появят и да се борят за мечтите си.

 Алекс Морган реагира, след като САЩ отпаднаха от Световната купа. class= Алекс Морган реагира, след като САЩ отпаднаха от Световното първенство. Алекс Пантлинг/FIFA/Getty Images

Междувременно бившият държавен секретар Хилари Клинтън написа в Туитър: „Завинаги се гордея с нашия #USWNT. Този отбор ще се върне по-добър и по-силен, защото това правят американските жени.

Беше почти различна история. САЩ доминираха по-голямата част от мача, само с отчаяни, брилянтни спасявания на вратаря на Швеция Зечира Мушович, който отказа голове на американците в два отделни случая през второто полувреме на редовното време. Но мачът премина в продължения и, когато допълнителните 30 минути не успяха да изведат победител, в дузпи.

„Показахме всичко, което можахме, за да спечелим мача и, за съжаление, понякога футболът може да бъде жесток“, каза треньорът на САЩ Влатко Андоновски след това.

„Толкова съм горд с отбора, с жените на терена“, каза Андоновски. „Знам, че бяхме критикувани за начина, по който играхме и за различни моменти в груповата фаза. Мисля, че излязохме днес и показахме какво представляваме, показахме смелост, издръжливост, борба, смелост.”

„Като болна шега“

Дори преди това поражение, това беше труден турнир за САЩ, тъй като те куцаха през груповите фази, като спечелиха веднъж – срещу Виетнам – и завършиха наравно срещу Холандия и Португалия.

Представянето на САЩ в това равенство срещу Португалия предизвика широка критика, тъй като само широчината на вратата попречи на закъснелия португалски победител и САЩ да напуснат турнира в груповата фаза.

„Да успяхме да излезем от груповата фаза, където не показахме най-доброто от себе си и да го променим в този вид представяне. От това ще се състои този отбор с толкова много млади играчи, които идват“, каза капитанът Линдзи Хоран след загубата от Швеция, гледайки към бъдещето на отбора.

 Линдзи Хоран реагира след мача. class= Линдзи Хоран реагира след мача. Уилям Уест/AFP/Getty Images

„Забавлявахме се, създадохме положения, не вкарахме и това е част от играта“, добави тя. „Наказанията, честно казано, са гадни, твърде жестоки са. Гордея се с всеки играч, който се засили, за да изпълни дузпа днес, да вкара или да пропусне, смелост е да отидеш да изпълниш дузпа. Много се гордея с моя отбор.”

Докато младите играчи излизат на световната сцена в най-суровия котел, който можете да си представите, това поражение също бележи края на международните кариери на няколко емблематични играчи.

Двукратната носителка на Световната купа Меган Рапино обяви предстоящото си оттегляне преди началото на турнира и влезе като резерва през второто полувреме срещу Швеция, но пропусна дузпата си при дузпите.

„Лично за мен това е като болна шега. Казвам си „Това е черна комедия, пропуснах дузпа“, каза Меган Рапино пред Fox Sports, след като беше видимо емоционална на терена след това.

„Все още се чувствам наистина благодарна и радостна и знам, че това е краят и това е тъжно“, добави тя. „Но да знам, че това наистина е единственият път, когато съм бил в една от тези [ситуации] толкова рано, говори толкова много за успеха, който успях да имам и колко много обичах да играя за това отбор и играе за тази страна. За мен е чест.“

 Меган Рапиное игра в последния си мач за Световната купа за САЩ. class= Меган Рапиное игра в последния си мач за САЩ на Световното първенство. Брад Смит/USSF/Гети изображения

Другата двукратна победителка в Световната купа Джули Ерц също каза пред Fox Sports след това, докато се бореше със сълзите си, че вероятно никога повече няма да играе за USWNT.

„Това е емоционално време. Така че е абсолютно гадно, искам да кажа, че наказанията са най-лошите. Но е чест да представлявам този отбор. Вълнувам се за бъдещето на момичетата“, каза тя.

Това беше най-жестокото поражение за САЩ, след като дузпите стигнаха до внезапна смърт и завършиха с видеоасистент-рефера (VAR), който установи, че дузпата на Лина Хуртиг е минала над линията, въпреки че вратарят на САЩ Алиса Наехер първоначално изглеждаше, че я спасява.

„Току-що загубихме Световната купа с милиметър“, каза Нехер пред Fox Sports. „Това е трудно.“

Тя добави: „Горда съм от битката на отбора тази вечер. Мисля, че знаехме, че не сме дали най-доброто от себе си в груповата фаза и искахме пълно отборно представяне. И отборът излезе, мислех, че играхме страхотно тази вечер. Да излезеш на кратко боли. Ще боли дълго време.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР