Като логично - така от Продължаваме Промяната определиха ветото на

...
Като логично - така от Продължаваме Промяната определиха ветото на
Коментари Харесай

ПП: Ветото на президента върху промените в Изборния кодекс е логично

Като разумно - по този начин от " Продължаваме Промяната " дефинираха ветото на президента Румен Радев върху измененията в Изборния кодекс.

" Ветото беше изцяло предстоящо и разумно. Нямаше по какъв начин президентът да не реагира на погазването на разпоредбите. Изначално се трансформира изборният развой и се отстраняват с десетилетия пробно и одобрени способи за гласоподаване с машини, вместо да се върви към изсветляване на изборния развой. Хартиената коалиция целеше да разклати доверието в изборните правила и за жалост съумя. Сега е времето да върнем доверието и да върнем закона за Изборния кодекс за ново разглеждане. Изправени сме на изправителен изпит. Апелирам към здравия ви разсъдък ", съобщи Милен Матеев от Политическа партия.

От ГЕРБ опазиха признатите промени в кодекса като дефинираха гласуването с хартиени бюлетини като базов метод за гласоподаване.

" Ще поясним задачите на закона. Законодател е Народното събрание. Волята на законодателя е хората да имат право на избор по какъв начин да гласоподават. Фактът, че при разваляне на машината може да се гласоподава с хартия, е доказателство, че хартията е базов метод на гласоподаване. Правото да се избира не може да бъде оспорено най-малкото на плоскостта на Конституцията. Волята е да се брои от хората. Грешка, допускана от хората, е проверима, до момента в който от софтуера не. Волята на законодателя е всички бюлетини да бъдат броени като наличие. Премахването на машинния протокол е мярка против човешкия надзор върху изборния развой ", добави Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

По думите му Централната изборна комисия е длъжна да има права върху софтуера, които да дават цялостна автономия без ангажиране на външни лица.

" В секциите в чужбина да има представител на страната и техници. Под понятието бюлетина от машинно гласоподаване следва да се схваща разписката, която досега се разпечатваше ", сподели още Радомир Чолаков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР