Като имаме предвид какви заплати взимат изпълнителните директори на най-големите

...
Като имаме предвид какви заплати взимат изпълнителните директори на най-големите
Коментари Харесай

Скромната заплата на Бъфет, която не е променяна вече 40 години

Като имаме поради какви заплати взимат изпълнителните шефове на най-големите компании в света, може умерено да твърдим, че заплатата на Уорън Бъфет е много скромна. Миналата година тя е била 100 000 $, от които той е върнал 50 000 $ на компанията си .

Милиардерът вложител и основен изпълнителен шеф на Berkshire Hathaway взима една и съща заплата, без бонуси, към този момент повече от 40 години, съгласно документи, представени от Business Insider.

Ако се включат разноските за сигурност в общото заплащане на Бъфет, то сметката демонстрира 402 000 $ предходната година. За съпоставяне междинните заплати на основните изпълнителни шефове на S&P 500 през 2021 година са 18 милиона $.
 Evergreen Marine, която раздава <a href=бонуси на чиновниците в размер на 50 месечни заплати " >
Компанията, която раздава
бонуси на чиновниците в размер на 50 месечни заплати

Размерът въпреки всичко варира съгласно длъжността и функционалността на служителя

За съпоставяне, изпълнителният шеф на McDonald`s Крис Кемпчински направи 20 милиона $, или 2251 пъти повече от междинната заплата в колоса за бързо хранене през 2021 година

Бъфет може и да положение от 100 милиарда $, само че той живее непретенциозно, харчи спестовно и не обича да пилее парите на своите акционери. Нито Бъфет, който е на 92 години, нито неговият 99-годишен бизнес сътрудник Чарли Мънгер употребяват служебни коли или членуват в клубове, в които Berkshire заплаща членски импорт.

Те не употребяват и самолети, благосъстоятелност на компанията, за персонални пътувания. Бъфет признава, че понякога употребява чиновници за персонални задания и има разноски за сметка на компанията. Той обаче възвръща разноските на Berkshire, като заплаща 50 000 $ всяка година.

Бъфет не е станал милиардер печелейки от заплата. Неговото благосъстояние се състои в притежаването на 227 416 от акциите на Berkshire клас А, на стойност над 100 милиарда $.
 Какво заплащане получи най-вископлатеният банкер в Съединени американски щати и началник на Morgan Stanley за 2020 година
Какво заплащане получи най-вископлатеният банкер в Съединени американски щати и началник на Morgan Stanley за 2020 година

По-голямата част от него може да бъде намалена, в случай че той не се показва чудесно

Бъфет е заречен да подари над 99% от персоналното си положение за положителни дела. Той към този момент е дал малко над половината от акциите си в Berkshire на фондация " Бил и Мелинда Гейтс " и други благотворителни организации от 2006 година насам.

Любопитни е да се означи, че мениджърите от Berkshire Грег Абел и Аджит Джайн са получили 16 милиона $ заплати и 3 милиона
бонуси през всяка от последните четири години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР