Като ги слушам какви глупости говорят, не знам дали следващата

...
Като ги слушам какви глупости говорят, не знам дали следващата
Коментари Харесай

ПП-ДБ за думите на Борисов за сглобката: Предизборни страсти и поредната шега

" Като ги чувам какви нелепости приказват, не знам дали идната седмица ще стартира работа Народното събрание ", изрази безпокойство водачът на ГЕРБ.

Първият отговор по тематиката пристигна от страна на министъра на околната среда и водите. Пред публицисти Юлиян Попов сподели, че съгласно него държавното управление работи добре и че към този момент не вижда неговия край .

" Смятам, че напреженията сред две партии или две обединения в една сглобка ли е, плетка ли е, коалиция ли е, какво е, са изцяло естествени. Напълно обикновено е по време на предизборна акция, избори, тези настроения да се изострят, просто без значение от изострянето на настроенията и езика, ние би трябвало да бъдем фокусирани върху програмата, която изпълняваме, и дилемите, които имаме ", добави Попов, представен от Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява и тематиката за държавния бюджет, като съгласно министъра това е потребно за финансовата рамка на страната.

Според Попов " ще бъде доста висока цена бюджетът да стане жертва на предизборни разногласия ", само че означи, че е обикновено да има разнообразни възгледи и единодушие, противоречие. Попов уточни, че вижда един добър знак - " най-накрая бюджетът се трансформира в централна тематика на българската политика ".

" Това беше един огромен неуспех доста години на българската политика, че бюджетът някак си минаваше като някаква бюрократична процедура. Това, че в този момент се спори доста върху него, че има много разгорещени, разнообразни, противоположни възгледи, е добре и се надява този развой да продължи.

Ние би трябвало да бъдем спокойни и фокусирани и да се оправяме с напрежението и да знаем, че това да управляваш, значи непрекъснато да се намираш в режим на рецесия и да работиш в режим на рецесия и спешните обстановки да не те отклоняват от това, което правиш. Когато става въпрос за размахване на пръст или обмяна на отзиви в обществените мрежи, това аз не бих го възприел като съдбовно, може би като знаци, обществени предизвестия и по този начин нататък, които би трябвало да обсъдим, да се съобразим или да се оправим по някакъв метод с тях, само че не като нещо, което би поставило завършек на един сложен, само че съгласно мен сполучлив план ".

Отстъпки по принцип би трябвало да се вършат от двете страни и освен от двете, а от доста страни, тъй като бюджетът е доста сложен инструмент, разяснява в отговор на въпрос Попов. Според него би трябвало да се концентрират върху това да бъде добре уравновесен и най-важното е да извърши задачите за трите % недостиг, за изпълняването на други съществени инфраструктурни и обществени стратегии. Смятам, че бюджетът в това отношение е уравновесен. Разбира се, като всеки един бюджет, може да се желае и още и се надявам той да мине сполучливо, добави министърът.

Депутатът от ПГ " Продължаваме Промяната - Демократична България " Венко Сабрутев пък разяснява, че съгласно него това са предизборни пристрастености и " всичко това ще се уталожи след изборите ". 

Факт е, че в последно време господин Борисов постоянно се майтапи. Сериозните неща са, че в случай че не се направи промяна в службите, които с тяхното интензивно мероприятие съумяха да откраднат вота на над 400 хиляди българи, в действителност ще е мъчно да се продължи напред, добави Сабрутев.

Той бе безапелационен, че " дейното мероприятие, което организираха службите ", е сериозен миг, който би трябвало да бъде разискван от партиите, подкрепящи държавното управление.

На въпрос, обвързван с приемането на бюджета, което бе сложено под въпрос от Борисов, в случай че не бъдат подкрепени избрани инфраструктурни планове, Сабрутев разяснява, че има вяра, че това са предизборни пристрастености и когато се върнат в Народното събрание, нещата ще се уталожат. Г-н Борисов обича да се майтапи, на следващия ден чакаме нова порция смешки, сподели още депутатът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР