Като “доста странно определи поведението на ПП-ДБ Теменужка Петкова от

...
Като “доста странно определи поведението на ПП-ДБ Теменужка Петкова от
Коментари Харесай

Сутрешен праймтайм: ГЕРБ налазиха телевизиите, за да кажат - или кабинет с наш мандат, или избори

Като “доста необичайно ” дефинира държанието на ПП-ДБ Теменужка Петкова от ГЕРБ. Пред Българската национална телевизия тя съобщи, че не схваща по какъв начин те не желаят да поддържат ГЕРБ с първия мандат, само че упорстват за поддръжка от Борисовите депутати при реализацията на втория. 

 

Това не е първата сходна обстановка. В предходното Народно заседание случая бе подобен, като този път първият мандат бе в ръцете на “Продължаваме Промяната ”. Тогава реториката на ГЕРБ бе, че не може партията на Кирил Петков да е безапелационна, че няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ, само че желае да осъществя кабинет с тяхна поддръжка.

 

Не виждам логичност да подкрепим втория мандат, показа Петкова и прикани политическите обединения да надмогнат партийното си его.

 

“Ако няма държавно управление с първия мандат, няма по какъв начин да има държавно управление с втория мандат ”, уточни тя. 

 

Тази теза бе стартирана през вчерашния ден от Тома Биков и Делян Добрев. Тази заран бе повторена и от Росен Желязков, който бе в различен ефир - този на Нова телевизия.

 

“Очаквахме много по-отговорно държание от ПП-ДБ, а не говорене “няма да преговаряме за първия мандат и няма да допуснем кабинет с присъединяване на ГЕРБ, само че като втора политическа мощ желаеме поддръжка от всички ”. Какво значи от всички? Това може би значи, че желаят скрита поддръжка от ГЕРБ, от останалите, или може би не чакат поддръжка, с цел да влязат в Синдрома на жертвата. Той постоянно демонстрира, че всички са отговорни, аз съм почтена жертва и се търсят оправдания ”, разяснява ръководителят на Народно събрание.

 

Самият Борисов предходната седмица прикани ПП-ДБ намерено да кажат дали желаят поддръжка от ГЕРБ. Тази изразителност бе подхваната часове по-късно от цялата Борисова войска. 

Той разяснява и въпроса допустимо ли е по този начин нареченият “План Б ” на ГЕРБ да включва партньорство или поддръжка от останалите партии. 

 

“Продължаваме да считаме, че постоянното, въпреки и за къс интервал от време държавно управление, е допустимо сред първата и втората политическа групировка. Едно вероятно присъединяване в коалиция с Българска социалистическа партия незабавно ще ни размине по главните наши визии – войната в Украйна, еврозоната. Ние като че ли нямаме политически разлики с втората политическа групировка. Но когато на напред във времето се сложи въпросът какво мислят нашите гласоподаватели – всичко отива с канала ”, добави той.

 

Желязков изясни, че е допустимо ГЕРБ да предложат кабинет вид “Габровски ”, който да е формиран от специалисти, само че е и допустимо проекто-правителството да е формирано от партийни фрагменти. Той още веднъж прикани за лидерска среща сред ПП-ДБ и ГЕРБ.

Според Даниел Митов ГЕРБ са подготвени да сформират държавно управление, само че “еквилибристиките ” идвали от ПП-ДБ, тъй като не знаят какво да кажат на гласоподавателите си.

 

Той е безапелационен, че каквито и рецензии да насочат към сътрудниците си от “Продължаваме смяната “, това не значи, че те нямат “зрялото схващане за това, че най-стабилното държавно управление би било сред първия и втория “.

 

“Ние видяхме по време на диалозите, че разликите ни не са толкоз доста. Те са напълно естествени, механически, детайлни. Естествено, има спор към тях, само че той е по-скоро механически, в сравнение с като философия “, сподели още Даниел Митов.

 

Според него слагането на условия от страна на “Продължаваме смяната “ е по-скоро “желание още веднъж да се взриви Народното събрание “, да няма държавно управление и още веднъж да се върви на избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР