Като част от събитието Folgore Day, което се проведе в

...
Като част от събитието Folgore Day, което се проведе в
Коментари Харесай

Maserati представи луксозния кабриолет GranCabrio Folgore с 3 електромотора и ускорение от 0 до 100 за 2,8 секунди

Като част от събитието Folgore Day, което се организира в деня на 110-годишнината на Maserati и беше отдадено на колите с електрическо задвижване, пред необятната аудитория бяха показани няколко любопитни нови продукта. Един от тях беше новият първокласен кабриолет GranCabrio Folgore, чийто първообраз беше видян за първи път по улиците на Модена наоколо до централата на Maserati още през 2022 година.

Подобно на модела GranTurismo, новият GranCabrio е основан на патентованата платформа Maserati Atlantis с работно напрежение на акумулаторния пакет от 800 V. Нейното създаване е дело на инженерите на компанията и стартира през 2017 година.

В структурата е интегрирано бързо зарядно устройство за непрекъснат ток, което възвръща задоволително сила за изминаване на 100 километра за 5 минути. Зареждането от 20% до 80% лишава единствено 18 минути. Пробегът по WLTP варира от 419 до 447 километра и зависи от това кой от четирите налични режима се употребява: Max Range, GT, Sport или Corsa.

GranCabrio е оборудван с 3 електромотора с обща мощ 761 к.с. С опцията MaxBoost тази стойност нараства до 829 к.с. и въртящ миг 1350 нютонметра. Кабриолетът може да форсира до 290 км/ч, като оптималната скорост е лимитирана от производителя. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 2,8 секунди, а за постигане на 200 км/ч са нужни 9,1 секунди.

Гореспоменатият режим Corsa дава достъп до цялостното 800-волтово зареждане на кабриолета. На арматурното табло се демонстрират разнообразни диагностични данни, като температура на батерията и систематизиране на въртящия миг. Самото арматурно табло наподобява първокласно, както и целият интериор на автомобила.

Четириместният кабриолет изцяло отразява философията на Maserati за „ баланс на противоположностите “, където непреходният разкош контрастира с най-новите технологии.

Екстериорът се отличава с новите отвесни фарове, които бяха показани при Halo MC20 (версия с мотор с вътрешно горене), както и с 3D-логото на тризъбеца върху предната решетка. В задната част са ситуирани светодиодни стопове, които се появиха за първи път при GranTurismo Folgore. Автомобилът употребява 21-цолови гуми откъм гърба и 20-цолови начело.

Според наличните данни, предварителните поръчки на GranCabrio Folgore ще стартират през август тази година. Официалните продажби ще стартират през четвъртото тримесечие. Цената на кабриолета към момента не е оповестена, само че можем да предположим, че цената му ще бъде към 200 000 евро.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР