Като алтернатива на овесената каша или овесените ядки с плодове,

...
Като алтернатива на овесената каша или овесените ядки с плодове,
Коментари Харесай

Солени овесени ядки за чудесен старт на деня

Като опция на овесената каша или овесените ядки с плодове, ядки и мед, пробвайте тази купа с овесени ядки с бекон, яйца и кашкавал. Лесна и бърза за подготвяне, а и много икономична, тази закуска, препоръчана от ще ви държи сити чак до обяд.
Продукти:
1 порция, 20 минути

2 слайса бекон

1 ч.ч. вода

1 огромен филиз свеж лук

1 с.л. безсолно масло

1 ч.л. сол

¾ ч.ч. фини овесени ядки

1 огромно яйце

Прясно надробен черен пипер

2 с.л. пълномаслена течна сметана

2 с.л. настърган кашкавал

1 ч.л. пикантен сос, по избор
Начин на подготвяне:
1. Нарежете бекона на дребни късчета и го сотирайте в дребен тиган, до момента в който стане хрупкав. Извадете го благодарение на решетеста лъжица върху кухненска хартия, с цел да се отцеди от мазнината. Запазете тигана с мазнината от бекона.

2. В дребна тенджерка сипете водата, нарязаната на кръгчета бяла част на пресния лук, маслото и 1 ч.л. сол и оставете сместа да заври.

3. Добавете овесените ядки и разбъркайте. Гответе в продължение на 2-3 минути, до омекването им. Захлупете и оставете встрани.

4. Загрейте тигана с мазнината от бекона на сдържан огън. Изпържете яйцето за 3 минути, като го поръсите със сол и черен пипер. Имайте поради, че яйцето ще продължи да се готви и откакто го дръпнете от котлона.

5. Загрейте сметаната в микровълнова фурна за 40 секунди, до момента в който стане гореща.

6. Пресипете сварените овесени ядки в купа и полейте с горещата сметана. Поръсете с настърган кашкавал или чедър, а по-късно поставете пърженото яйце. Поръсете с хрупкавия бекон и нарязаната на кръгчета зелена част на стръка свеж лук. Сервирайте незабавно, като поръсите с още сол, черен пипер и пикантен сос, по избор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР