Категорично ясно заявявам, че проф. Шивачев продължава да бъде началник

...
Категорично ясно заявявам, че проф. Шивачев продължава да бъде началник
Коментари Харесай

Ангелов: Проф. Шивачев продължава да бъде началник на Клиниката по детска хирургия в „Пирогов


Категорично ясно декларирам, че проф. Шивачев продължава да бъде шеф на Клиниката по детска хирургия в „ Пирогов " след диалог с него и след диалог с шефа, тъй че нямаме съображение за никакво терзание.

Това съобщи ръководителят на парламентарната комисия по опазване на здравето и депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов.

„ Председател на комисията съм аз, комисията е от 7 или 8 члена, всеки член има опция да показа своята оценка и най-после се образува средноаритметична оценка. Ако би трябвало да бъда почтен от средноаритметичната оценка, аз съм леко сюрпризиран. Но организирах диалог с проф. Шивачев, организирахме диалози с управлението на „ Пирогов " и към сегашния миг решението е доцент Шивачев да продължи да бъде шеф на Клиниката по детска хирургия, което е напълно разумно, вярно и надлежно да се организира нов конкурс, където той се допуска, че ще взе участие ", разяснява Ангелов.

Проф. доктор Христо Шивачев е отритнат като претендент за шеф на Клиниката по детска хирургия, откакто е получил оценка 4,14. Нужната оценка за прекосяване към идващия кръг със събеседване е 4,50.

„ В случая имаме един претендент за този конкурс, това е той, тъй че напълно разумно е да бъде определен за шеф на Клиниката по детска хирургия ", сподели Ангелов, като уточни, че членовете на комисията се дефинират от изпълнителния шеф, а оценката от 4,14 е образувана откакто всеки член на изпитната комисия впише своята самостоятелна оценка анонимно.

Няма очевидно гласоподаване, изясни Ангелов. „ Там се прави оценка на една карта, която всеки има пред себе си и се дава на техническото лице, което събира след това резултатите и дава средноаритметична оценка ", посочи още той и добави, че нощес имаше позиция на комисията по този въпрос, която беше публикувана от „ Пирогов ".

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР