Категорично сме против разходи за самолети Грипен“, се казва в

...
Категорично сме против разходи за самолети Грипен“, се казва в
Коментари Харесай

БСП се обяви категорично против разходи за самолети „Грипен”

Категорично сме срещу разноски за самолети „ Грипен “, се споделя в позиция на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Не е работа на длъжностен кабинет да договаря и ангажира дълготрайно България с такива контракти. Вече има определен парламент и единствено той може да се произнася, разясняват от Българска социалистическа партия. Партията се афишира срещу спомагателни разноски за бойни самолети.

Страната се намира в тежка обществено икономическа рецесия, висока инфлация, беднотия и възходящи неравенства. За нас е най-важно да се поддържат фамилиите, да се усилят приходите, да се стабилизира стопанската система, се споделя още в позицията.

От Българска социалистическа партия ще гласоподават „ срещу “, в случай че такова решение се внесе в бъдещото Народно заседание.

Вчера на въпрос дали служебното държавно управление е поискало от Швеция да купи 10 самолета „ Грипен “, президентът Радев разгласи, че България има потребност от междинна платформа изтребители, с цел да не прекъсне носенето на дежурство по охраняване на въздушното си пространство.

Държавният глава сподели, че са пратени писма, организират се срещи, получават се начални информации за платформи от Съединени американски щати, от Франция, от Швеция, от Нидерландия, от Израел. От думите му стана ясно, че ще се търсят самолети втора употреба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР