Категорично се противопоставяме на опитите МВнР да бъде въвличано в

...
Категорично се противопоставяме на опитите МВнР да бъде въвличано в
Коментари Харесай

МВнР: Против сме опитите министерството да бъде въвличано в политическата кампания

Категорично се противопоставяме на опитите Министерство на външните работи да бъде въвличано в политическата акция. Ние сме спазили прецизно закона. Това съобщи непрекъснатият секретар на външнополитическото ни ведомство Иван Кондов по отношение на разкриването на изборни секции в чужбина.

„ Всички наши представители са деполитизирани, те няма да вършат мнения на решенията на ЦИК. Спазили сме закона и всичките му периоди “, увери Кондов.

От външно министерство опровергаха изказванията за „ странни диалози “ сред ЦИК и Министерство на външните работи и припомниха, че са съумели да провеждат рекорден брой изборни секции в чужбина.

Във връзка с образуването на съставите на секционните изборни комисии в чужбина от Министерство на външните работи припомниха, че ЦИК ги назначава и утвърждава описите с аварийните членове, както и покровителите. Законът изисква в 16-дневен период преди изборите, в тази ситуация 18 март, министърът на външните работи да направи предложенията си за по един член в СИК, който да бъде негов представител. След това се организират съвещания на политическите партии.

„ Всичко, което не е запълнено от политическите партии, по предложение на нашите дипломатически и консулски представителства се запълва от локалните общности “, посочи Иван Кондов.

От своя страна основният секретар и заместник-председател на работната група „ Избори “ Калин Анастасов разяснява, че във външното ведомство постъпват оферти за корекции в съставите на някои СИК-ове, които се препращат към централната комисия.

„ Към днешна дата, според решение на ЦИК, общата бройка на съставите на секционните изборни комисии зад граница е 2507 души. Министерство на външните работи краткосрочно ще командирова от София към 160 индивида. Още 140 наши сътрудници зад граница ще вземат присъединяване в секционните изборни комисии “, уточни още той.

Секционни изборни комисии с по трима души има в 33 от общо 465 разкрити секции. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР