Категорично съм привърженик на съкратеното съдебно следствие. Усещането е за

...
Категорично съм привърженик на съкратеното съдебно следствие. Усещането е за
Коментари Харесай

Антон Станков: Дефицитът на справедливост е в липсата на образование

Категорично съм последовател на съкратеното правосъдно разследване. Усещането е за неначетеност. Да оставят тази работа на хората, които схващат. Дефицитът на правдивост е в неналичието на обучение. Хората са необразовани и необразовани. Възмутен съм от кмета на село Сотиря, който изиска да се промени съкратеното правосъдно разследване, а той не си е упражнил уговорките да обезпечи реда в това обитаемо място.
Това сподели Антон Станков, някогашен министър на правораздаването в предаването „ Лице в Лице “ по бТВ.

Интересът на страната е да има наказани лица. В тази процедура не се признава виновност, а се признават обстоятелства. Съкращават се първите две етапи на правосъдното произвеждане.

Редовите жители сме данъкоплатци. Знаете ли какъв брой скъпо коства едно наказателно произвеждане? Дъщеря ми е 3 клас и може да го сметне - като се пресметна заплатата на правосъдния състав, на движимостите лица, разноските за юрист може да се сметнат разноските.

Практиката демонстрира, че може би от време на време се изисква оптималната суровост на закона. До колкото знам има 4 оферти. Единия вид е съда да преценя, другото е избрани глави от Наказателен кодекс да бъдат изключени от съкратеното произвеждане. Може да се изключат убийствата, изнасилванията. Пак ще има безкрайни правосъдни процеси, корупционни натиски в случай че отпадне, в случай че се отстрани напълно.

Справедливостта не влиза в спор с бързината. Държавата има интерес да има бързо правораздаване и то да не е по медиите.

Самопризнание значи признание на обстоятелствата, а не на виновността. Спекулира се с двете неща.

Направете си сметката какъв брой коства издръжката на един пандизчия и на един пенсионер. За първия има повече пари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР