„Категорично няма конфликт на интереси, особено когато има добро изпълнение

...
„Категорично няма конфликт на интереси, особено когато има добро изпълнение
Коментари Харесай

Росина Станиславова се обиди на bTV за „кметица“. Назначила щерка си, защото нямало кой да раздава храна по време на COVID

„ Категорично няма спор на ползи, изключително когато има положително осъществяване на плана “, отсече Росина Станиславова.

„ Всичко е по европейски правила, имаме верифициране на плана “, безапелационна бе кметицата.

„ Защо кметът на „ Красно село “ назначи своята щерка? Защото тогава, когато всички седяха по къщите си и беше пандемия, някой трябваше да дава отговор за това да има административно-регламентирани хора, които да имат опция да доставят храна на хората. Моята щерка е била назначена 4 дни по 8 часа по този план за крупната сума от 260 лв.. 8 дни по-късно освободих щерка си, тъй като към този момент имахме задоволително личен състав, който да обслужва 280 индивида “, изясни тя. След това Станиславова посочи, че дъщеря й работила още 3 месеца „ без заплата “.

Попитана какъв брой време е търсила човек за позицията, преди да я предложи на щерка си, кметицата на „ Красно село “ не отхвърли, че са минали едвам 3 дни. Тя продължи да споделя по какъв начин щерка й следвала медицина, била разсъдлива и виновна.

„ Моята щерка работеше по същото време в непозната компания за доста повече пари “, настоя Станиславова.

На въпрос дали като началник на плана тя самата е определяла почасовите ставки на възнагражденията, отговорът бе: „ Не бих удостоверила “, само че призна, че за година е взела над 9000 лв. в допълнение към заплатата си на кмет. Тя не намира за належащо въобще да ги връща.

Според кмета на регион „ Красно село “ не КПКОНПИ е органът, който е способен за спор на ползи. Станиславова съобщи, че ще апелира решението на Антикорупционната комисия в съда.

„ В страната на мафията и платената публицистика истината в никакъв случай не става ясно “, заобяснява Станиславова, до момента в който повтаряше по какъв начин „ вие не пратихте децата си” на първа линия по адрес на водещия на утринния блок на bTV Златимир Йочев. Той й отвърна, че детето му е в ясла и попита какво е общото с проблема.

Припомняме, че преди дни (мандат 2019-2023 г.) за това, че като началник на план, финансиран с европейски средства, е сключила трудов контракт с щерка си. Наложена й е санкция в размер на 5 000 лева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР