“Катастрофата, при която загина спецсъдия на магистрала “Тракия”, за мен

...
“Катастрофата, при която загина спецсъдия на магистрала “Тракия”, за мен
Коментари Харесай

ОЩЕ КАМЪНИ В ГРАДИНАТА НА РАШКОВ: Пътният експерт Христо Радков категоричен - катастрофата със спецсъдия Емилия Петкова на магистрала Тракия е убийство! Големият въпрос е защо МВР кри два дни смъртта на магистрата

“Катастрофата, при която почина спецсъдия на автомагистрала “Тракия”, за мен е ликвидиране, а не елементарен пътен случай. Това демонстрират деформациите, забележими по двата автомобила и изключително по втория, който е предизвикал конфликта откъм гърба.” Това съобщи пред в. “Труд” Христо Радков, ръководител на Българското обединяване на водачите.

Най-странното е, че два дни самоличността на починалата се пазеше в дълбока загадка от органите на Министерство на вътрешните работи.
свързани новини250690на 31.01.2022
Тежката злополука стана преди 10 дни - на 29 януари, на километър 102-ри в региона на Пазарджик. При нея почина Емилия Петкова, арбитър от Апелативния профилиран углавен съд. Тя карала “Тойота Ярис” в най-лявата скоростна лента в посока София, само че понижила скоростта поради неприятна видимост от пушек от запалени треви в крайпътна канавка.

Колата е била връхлетяна от джип “Рейндж Ровър”. След конфликта двата автомобила кривнали вдясно и даже излезли от спешната лента и избухнали в пламъци. Два дни Министерство на вътрешните работи скриваше самоличността на жертвата, след което по предписание на основния прокурор Иван Гешев следствието бе предоставено на екип магистрати от Националната следствена работа и взето на специфичен контрол от Върховна касационна прокуратура.

Христо Радков обърна внимание на задната част на джипа “Рейндж Ровър”, в това число и една от задните порти, които се деформирани и това приказва за извънредно висока скорост при удара, стихотворец главно от здравото шаси на джипа.

“Правя ангажимента, че не съм взел участие в огледите и нямам желание да изземам функционалности на проверяващите органи. Но от фотосите се вижда, че гибелта на дамата е настъпила още при удара откъм гърба, при последвалия пожар тя към този момент не е била сред живите. Смачканата задница на автомобила “Тойота” приказва, че джипът я е блъснал най-малко със скорост 170-180 км/ч, без да се оповестява нищо за спирачен път. Ако я съпоставим с деформацията по колата на Милен Цветков - там приказваме за 98 км/ч, а тук виждаме два пъти по-голяма скорост. “Рейндж Ровър”-ът е по-висок от “Тойота”-та, даже и да е имало облак пушек, водачът му по-отдалече е виждал движещите си пред него, там секторът е прав, да не приказваме, че е трябвало внезапно да понижи при доближаване на мястото с неприятна видимост”, изясни Радков.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР