Катастрофа с хеликоптер в Австралия: Намерени са останки в търсене на жертви

...
Човешки останки са открити в търсене на жертвите на катастрофална
Коментари Харесай

Човешки останки са открити в търсене на жертвите на "катастрофална" катастрофа на военен хеликоптер край североизточната част на Австралия бряг.

Четирима австралийски войници се смятат за мъртви, след като хеликоптерът MRH-90 Taipan падна в морето по време на многонационално военно учение в петък.

Мащабна издирвателна операция оттогава откри отломки, а сега и пилотската кабина.

Австралийските власти разследват инцидента като критика над използването на самолета нараства.

Хеликоптерът падна близо до островите Уитсънди по време на учението Talisman Saber - мащабна тренировъчна операция, която на всеки две години събира 30 000 военни от Австралия, Съединените щати и няколко други нации.

Властите незабавно започнаха издирване на изчезналите войници на борда - капитан Даниел Лайън, лейтенант Максуел Нюджънт, старши офицер от втори клас Джоузеф Лейкок и капрал Александър Нагс, всички от Шести авиационен полк.

Но в понеделник министърът на отбраната каза, че вече няма никаква надежда да бъдат открити живи, след като групата за търсене откри отломки, съответстващи на „катастрофално инцидент".

В четвъртък координаторът на търсенето обяви, че друго поле от отломки - този път включващо основни части от фюзелажа - е открито на около 40 метра под повърхността на океана.

>

Дистанционно управлявано превозно средство също откри неидентифицирани човешки останки.

"Поради естеството на полето за отломки, положителното идентифициране на останките е малко вероятно да се случи, докато не извадим повече от останките“, каза генерал-лейтенант Грег Билтън. беше затруднено от лошото време - ще получи тласък през следващите 24 часа, тъй като трябва да пристигне още оборудване, добави той.

"Важно е да съберем колкото се може повече от отломките, за да можем да разберем напълно как се е случило това събитие."

Началникът на австралийската армия миналата седмица приземи останалите 45 тайпана след катастрофата, като каза, че никой няма да бъде излетян отново, докато не се установи, че е в безопасност.

Страната преди това е спирала движението на флота от съображения за безопасност и служители се оплакаха от повтаряща се поддръжка и проблеми с безопасността.

Още през март , Тайпаните бяха извадени от небето след повреда на двигателя на един от хеликоптерите по време на тренировка, принуждавайки екипажа да се хвърли в морето край бреговете на Нов Южен Уелс.

Няма жертви по време на учението през март. Другите MRH-90 бяха върнати в експлоатация на 6 април с въведени „намаляване на риска“.

Канбера обяви преди катастрофата, че ще замени европейските си хеликоптери Taipan с произведени в САЩ Black Hawk през 2024 г.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР