Катастрофа с футболистите от националния ни отбор в Грузия. Най-тежко

...
Катастрофа с футболистите от националния ни отбор в Грузия. Най-тежко
Коментари Харесай

Рязко натискане на спирачка от водача на автобуса е вероятната причина за катастрофата с националите по футбол

Катастрофа с футболистите от националния ни тим в Грузия. Най-тежко потърпевш е халфът Тодор Неделев, който е получил черепна контузия и е претърпял интервенция.

Националният тим каца в Тбилиси малко преди среднощ с пряк полет от Гибралтар. Разделени в два рейса, играчите и хората от щаба незабавно се насочат към хотела си в центъра на грузинската столица. За да пристигна и злополуката в тунела наоколо до Рика Парк.

В едното платно към този момент е имало злополука, която е останала незабелязана за лидера на първия рейс, в който са се намирали футболистите и използването на спирачки от негова страна, внезапната приложимост на спирачки, е довела до повторна злополука, за жалост и с присъединяване на представителния ни отбор.

Настилката беше хлъзгава, двата рейса бързаха, не мога да кажа, че скоростта беше несъобразена, имаше и полицейски конвой, имаше пътно-транспортен случай в самия тунел и очевидно нямахме информация за това нещо, просто полицейският ексорт нямаше информация за това нещо, сподели Христо Запрянов - зам.-изпълнителен шеф на БФС.

Тодор Неделев е най-сериозно потърпевшият от цялата ни делегация. Стъкло удря в главата халфа, който незабавно е откаран в близка болница с тежка мозъчно-черепна контузия. Налага се интервенция, която минава наред.

Неделев ще остане в Тбилиси през идната седмица, с цел да се възвръща, а завръщането му на терена едва ли ще се реализира в идващите 3-4 месеца.

Получихме единодушието на фамилията му, получихме единодушието на приятелката му, в това число сме в непрекъснат контакт с клубния му тим Ботев Пловдив, добави Христо Запрянов - зам.изпълнителен диретор на БФС.

От фрагментите, публикувани в обществените мрежи, се виждат сериозните вреди и повреди след злополуката, както и хаосът в тунела.

Играчите обаче не губят наличие на духа и с реакцията си съумяват да оказват помощ на потърпевшия си съотборник. Днес всички български клубове показаха съпричастността си към Тодор Неделев и му пожелаха бързо възобновяване.

Въпреки случая, мачът с Грузия на следващия ден остава по проект и ще се играе в 19:00ч., като ще бъде излъчен директно по Българска национална телевизия.

Репортер: Стефан Георгиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР