Катастрофа е станала на пътя Шумен - Силистра. Сигналът е

...
Катастрофа е станала на пътя Шумен - Силистра. Сигналът е
Коментари Харесай

Кола на НСО катастрофира край Хитрино

Катастрофа е станала на пътя Шумен - Силистра. Сигналът е подаден малко след 10.30 часа в неделя, 15 септември, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

По информация на " 24 часа " злополуката е с кортежа на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Кортежът на НСО се е забил в кола, до момента в който изпреварвали ТИР.

От Министерство на вътрешните работи отхвърлиха пред news.bg да потвърдят или да отхвърлят изказванието, че в случая вземат участие коли на Националната работа за защита (НСО).

Според БГНЕС ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева е със счупена ключица след удара сред двете коли.

По първични данни на основен път Шумен -Силистра, на към 150 м след разклона за село Върбак, 31- годишната лидерка на лек автомобил " АУДИ А 4 ", на ляв завой навлязла в опесъчен сектор, изгубила надзор над колата и се блъснала в насрещно движещ се лек автомобил.

Към близката болница за обзор са превозени трима души. Пробите за алкохол на водачите са негативни.

Сблъсъкът е станал край Хитрино на разрешено за изпреварване място.

Работата по изясняване на аргументите за пътния случай продължава.

Припомняме, от 30 август НСО е без непрекъснат шеф. Досегашният началник на НСО генерал-майор Данчо Дяков бе освободен от длъжността шеф на Националната работа за защита считано от 30 август 2019 година

През септември 2011 година кортежът на президента Георги Първанов бе забъркан в злополука в региона на ловешкото село Малиново. От Президентството разясниха, че злополука наоколо до колите на НСО фактически е имало, само че те не са взели участие в нея.

На 15 февруари 2011 кола от кортежа на премиера Бойко Борисов провокира злополука наоколо до " Бучин проход ", до момента в който делегацията, отпред с министър-председателя, пътувала от Годеч към София. При случая няма жертви и ранени хора, само че са нанесени вреди на двата автомобила.

Сред предходни произшествия с коли на НСО са злополука на 21 януари 2011 година, породена от кортежа на премиера Бойко Борисов на път за Плевен.

На 14 април 2010 година кола на НСО, в която е бил военният министър Аню Ангелов, е аварирала на бул. " България " в региона на Околовръстното шосе. Тогава пострада 4-годишно дете.

Преди това имаше произшествия с коли, охраняващи Георги Първанов, Бойко Борисов, Сергей Станишев и Симеон Сакскобургготски.

Най-тежките произшествия са от 16 октомври 2002 година, когато военният аташе Тибор Хеди и консулът на Унгария Тамаш Гали-Хирлинг починаха при тежка злополука на Автомагистрала " Хемус " в посока Ботевград, край софийското село Чурек. Шофьорът им, чиновник на НСО, оцеля без тежки пострадвания.

При различен случай, на 16 ноември 2002 година полковник Пламен Бачев от НСО почина след конфликт с пътнически рейс по време на неофициалната аудиенция на тогавашния македонски президент Борис Трайковски.

Също през 2002 година - на 1 май, зъболекарката Евгения Алексиева и двете й деца пострадаха в злополука след удар на тяхната " Хонда " с колата на тогавашния началник на НСО ген. Димитър Владимиров.

Пак тогава водач на НСО помля със длъжностен " Хюндай " две таксита и рани трима души до столичния хотел " Принцес ".

През 2001 година водач на НСО умъртви на място жена на изхода на летище София.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР