Катар предостави може би един от най-великите, а защо не

...
Катар предостави може би един от най-великите, а защо не
Коментари Харесай

Аржентина е световен шампион след най-великия финал на световни първенства

Катар даде може би един от най-великите, а за какво не и най-великият край в историята на международните шампионати. Пред изпълнениня " Луасил " Аржентина влезе в историята, откакто детронира досегашния отличник Франция след неповторима драма с продължения и дузпи и общ резултат от 7:5.
В постоянното време и продълженията двата отбора приключиха при резултат 3:3. Лионел Месиоткри в 23-ата от дузпа, а Анхел Ди Мария удвои в 36-ата минута. Килиан Мбапе намали от дузпа в 80-ата, а единствено минута след това изравни резултата с втория си гол. Така се стигна и до продълженията.

В тях Меси означи също второто си попадение си в 108-ата и още веднъж даде преднина на " гаучосите ", само че Мбапе заби хеттрик и изравни в 118-ата минута от нова дузпа. По този метод се наложи да бъдат изпълнявани дузпи, а при тях футболистите на Дидие Дешан направиха два пропуща, а тези на Лионел Скалони бяха безгрешни и завоюваха по този начин чаканата международна купа.

В първите минути на срещата Аржентина беше по-активният отбор на терена, като Анхел Ди Мария беше най-активен отляво, само че до съществени рискове пред вратата на Юго Лорис не се стигна.
Първият прецизен удар пристигна в петата минута, когато Алексис Мак Алистър опита изстрел от отдалеченост, който бе прецизен, само че право в ръцете на капитана на „ петлите “. Три минути по-късно Родриго Де Пол също опита шанса си от отдалеченост, като този път се стигна до рикошет, който за малко да направи френския пазач беззащитен.

Южноамериканите имаха отлична опция в 17-ата минута, когато Лионел Меси получи пред наказателното поле на французите и раздаде надясно за Де Пол, който центрира ниско в пеналтерията, където Ди Мария засече топката, само че я прати високо над вратата.
По-добрата игра на Аржентина даде резултат в 21-ата минута, когато " албиселесте " получи правото да извърши дузпа. Наказателният удар беше отсъден, откакто Ди Мария финтира Усман Дембеле отляво, след което футболистът на Барселона го спъна и основният арбитър уточни бялата точка. С осъществяването се зае капитанът Меси, който прати Лорис в противоположния ъгъл - 1:0. 
Аржентина изцяло доминираше на терена и напълно закономерно стигнаха и до второ попадение в 36-ата минута. Тогава " гаучосите “ проведоха страхотна контраофанзива, при която Хулиан Алварес изведе чудесно Мак Алистър в половината на Франция отдясно, който напредна и от границата на наказателното поле пусна пас към далечната греда, където Ди Мария беше пропуснат и с компактен удар в далечния ъгъл матира Лорис за 2:0.
Четири минути преди края на първата част Дидие Дешан, очевидно неудовлетворен от събитията на терена, направи двойна смяна и пусна в игра Маркъс Тюрам и Рандал Коло Муани, които замениха Оливие Жиру Усман Дембеле в офанзивата на " петлите ". Французите приключиха първото полувреме без нито един удар по посока вратата на Емлиано Мартинес. 
Четири минути след старта на второто полувреме Ди Мария напредна отляво към наказателното поле и центрира към далечната греда, където Де Пол нанесе превъзходен удар от въздуха с десния крайник, само че в ръцете на Лорис. 
Аржентинците продължаваха с офанзивите и в 59-ата минута Ди Мария изведе хитро Хулиан Алварес отляво в наказателното поле, който по-късно стреля в близкия ъгъл, само че Лорис мазета.
" Албиселесте " продължаваше с офанзивите и след тъкмо час игра Меси можеше да реши всичко. Ди Мария получи отляво в наказателното поле и финтира Жул Кунде, след което откри Лео Меси, който елегантно се измъкна и опеката на Маркъс Тюрам състезател и стреля към вратата, само че в навън.

Първият удар за " петрите " пристигна чак в 68-ата минута, когато Рандал Коло Муани засече топката с глава след центриране от корнер на първа греда, само че настрана от вратата.
В 71-ата минута Килиан Мбапе задържа добре топката пред наказателното поле и стреля от границата му, само че над вратата на Мартинес.
Само минута по-късно обаче " гаучосите " още веднъж бяха пред вратата на французите. Меси влезе и задържа добре отляво в наказателното поле и комбинира с Енцо Фернандес, който стреля технично с десния крайник, само че в ръцете на Лорис.
Сякаш от нищото Франция се върна в дуела 10 мнути преди края на постоянното време. Мбапе отмъкна топката от Николас Отаменди и напредна в наказателното, след което бранителят на Бенфика препъна нападателя и съдията уточни бялата точка. С осъществяването се зае пострадалият и бе прецизен, въпреки че Мартинес уцели ъгъла – 2:1.
След единствено по-малко от 60 секунди обаче аржентинците бяха попарени, след като резултатът беше подравнен. „ Петлите “ осъществиха след страхотна композиция. Мбапе смъкна с глава за Тюрам пред наказателното поле, който пък с едно допиране му я върна по въздуха, а по-късно звездата на международните първенци нанесе страховит удар от придвижване с десния крайник и откри далечния ъгъл на вратата на Мартинес – 2:2.
В добавеното време на дуела Франция можеше да изпълни цялостен поврат, само че Коло Муани се засуети пред вратата на Мартинес и пропиля шанса.
Аржентина също имаше опция да завоюва мача в постоянното време, откакто в седмата минута от добавеното време Меси насочи мощен изстрел от границата на наказателното поле, само че Лорис се регистрира с феноменална интервенция и мазета над гредата в ъглов удар. Така се стигна до продължения.
В продълженията обаче дрмата не спря. По-силната игра на Аржентина в тези минути въпреки всичко се увенча с гол за 3:2. Реализира го още веднъж Лионел Меси в 109-ата минута, като в тази ситуация се задейства технологията на голлинията. Имаше подозрения за засада при офанзивата, само че повторенията демонстрираха, че такава не е имало. 
В 103-ата миута резервата Лаутаро Мартинес нанесе мощен удар пред наказателното поле, само че Даю Упамекано блокира. Впоследствие Гонсало Монтиел шутира, само че над вратата. Секунди по-късно още веднъж Лаутаро се измъкна самичък против вратаря Лорис, само че стреля около вратата. Останаха подозрения за корнер, само че въпреки всичко реферът не отсъди подобен. 
Франция обаче не се отхвърли, потегли да изравнява и го стори в 118-ата минута. Тогава Мбапе стреля и Монтиел спря топката с ръка, поради което последва нов углавен удар. Нападателят осъществя и него, с което заби хеттрик, за да изравни отново 3:3.
Така спечелилият трябвашеда бъде избран сед осъществяване на дузпи.  
 

 
Източник:
 
 
19 Дек 202216518 Дек 202225317 Дек 202245117 Дек 202222416 Дек 202264515 Дек 2022414Коментари " Така се стигна и до пръджленията " 18 Дек 2022 20:19ч.
Хубава дума - подухва асоциации за пръжка, или пръцка, или за Рачко Пръдлето - оня, де за едното красно име живей.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Стефан доктор Чолаков18 Дек 2022 20:28ч.
спечелилият ТРЯБВАШЕДА бъде избран СЕД осъществявания...ДРМАТА не спря....
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Господ е бял18 Дек 2022 20:25ч.
и то се видя от всички. Останалите назад на боабабите.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Невероятната орис на Амели Пулен18 Дек 2022 20:46ч.
Невероятно! Цели 12 яйца в двете мрежи. Меси умерено може да замеси сладка баница с пет-мез, а петлите да забъркат един типичен крем брюле от 7-те аржентински жълтъка и да го сервират в Лувъра. Джокндата не е вкусвала десерт от края на май тази година.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бай Милор от село Парамун обществен антрополог18 Дек 2022 20:51ч.
Европейски Съюз ще упорства мачът да се преиграе. Урсула още на следващия ден отпътува за столицата на ФИФА с искане до Ивановден да бъде планувана дата за преиграване на срещата.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Аржентинците бели, а французите не са18 Дек 2022 21:07ч.
На времето апропо, доста българи емигрират точно в Аржентина
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати paris18 Дек 2022 23:25ч.
Аржентинците наподобяват на роми и са с простовати физиономии. Французите са класа.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати О боже, простовати физиономии!19 Дек 2022 0:34ч.
Та това е превъзходно, аман от зализани скопени мъже.......... Та по отношение на това, една история, която се повтаря при всичките ми познати изпратили децата си във Франция, съответно девойките си. Тривиално, влюбват се в негър или в по-добрия случай мулати, съдържат ги, заплащат им и се мислят за французойки. А родителите им тук си скубят косите и се питат, по какъв начин са позволили грешката да ги пратят в Сорбоната. И никаква вяра за внуци. Имам и други истории, само че толкоз за прехвалената им нация с искания.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати йосарян19 Дек 2022 8:01ч.
има един тим в първата им дивизия, gimnasia, учреден е от българи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати От Катар18 Дек 2022 21:18ч.
Какви смотаняци комплексари обитават България... Срам. Вместо да са във екстаз от невероятния театър, който ни сервираха двата най-стойностни тимове в Света, за момента - те пръскат нецензурност, тъпашки расизъм, дълбока демонстрация на непълноценност...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Дълбока демонстрация на непълноценност е европейченето ти18 Дек 2022 21:25ч.
Да се стелиш пред поробителите ни от Френска Еврабия е доста немалоценно, нале?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати С.А.М.18 Дек 2022 23:14ч.
Смотаняшко комплексарство с необикновено лицемерно-тъпанарски поучителен звук показва само някакъв соросоиден тъпанар, който с продажна лекост трансферира историческия проблем от вековното кололониално плячкосване на африканския континент, на робството в Съединени американски щати върху българския народ който презира, ненавижда и тъй като е подкупен еничар.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Уфа - за от Катар18 Дек 2022 23:16ч.
Дали френската аудитория мисли същото? А и къде виждаш расизъм, ти който не си смотаняк, не си комплексар,, само че се пишеш, че си от Катар!........ Пиши там, какво правиш в български уеб сайтове, или никой не те вижда, колкото и старания да полагаш!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ники19 Дек 2022 6:19ч.
Не бе това е реакция на естествени хора против содомитите.А ти в случай че искаш и не ти пречи пусни жена си на новите французи,щом си подобен толераст.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Абе идиот19 Дек 2022 10:41ч.
Статията е за футбол, не е за историческите ти комплекси на цървул
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР