Катапултирал се пилот на F-35, който изчезна, каза на диспечера на 911, че не знае къде е изтребителят

...
Северен Чарлстън, Южна Каролина — Военен пилот, чийто усъвършенстван изтребител
Коментари Харесай

Северен Чарлстън, Южна Каролина — Военен пилот, чийто усъвършенстван изтребител изчезна временно през уикенда, се чува многократно да иска линейка при объркващо обаждане на 911 от дома в Южна Каролина, където той е скочил с парашут на безопасно място, според аудиозапис, публикуван в четвъртък на Асошиейтед прес.

Четириминутният запис улавя странните обстоятелства за тримата неидентифицирани замесени хора: жител на Северен Чарлстън, който спокойно обяснява, че пилот току-що е скочил с парашут в задния му двор, пилотът, който не знае какво е станало с неговия самолет F-35, и озадачен диспечер, който се опитва да разбере всичко.

„Имаме пилот в къщата и предполагам, че той кацна в задния ми двор и се опитваме да видим дали можем да изпратим линейка до къщата, моля“, каза жителят.

Пилотът, който каза, че е на 47 години, съобщи, че се е чувствал добре след падане от височина, която според него е 2000 фута. Само гърбът го боли, каза той. Местният каза, че пилотът изглежда добре.

„Госпожо, военен самолет се разби. Аз съм пилотът. Трябва да започнем спасителна помощ“, каза пилотът. "Не съм сигурен къде е самолетът. Сигурно е кацнал някъде аварийно. Катапултирах."

По-късно в разговора той отправи още една молба за медицинска помощ.

„Госпожо, аз съм пилот на военен самолет и катапултирах. Така че просто се спуснах с парашут на земята. Можете ли да изпратите линейка?“ - каза пилотът.

Морските пехотинци описват пилота като опитен летец с десетилетия опит в пилотската кабина.

F-35 се разби в неделя, след като повреда накара пилота да катапултира над Чарлстън. Той кацна в задния двор на жилище недалеч от международното летище Чарлстън.

Изтребителят, който според Корпуса на морската пехота е бил на височина само около 1000 фута, продължи да лети 60 мили, докато не се разби в селски район близо до Индиантаун. Намирането на останките отне повече от ден.

В отделно осемминутно обаждане, пуснато в четвъртък до AP, неидентифициран служител се опита да обясни, че имат „пилот с неговия парашут“, но няма информация какво се е случило със самолета му или информация за катастрофа . Той каза, че „пилотът го е изгубил от поглед по време на слизането си поради времето“.

Длъжностното лице също си спомни, че е чуло „доста силен шум“ около 25 минути преди това, което „звучеше нещо като торнадо, вероятно самолет.“

Възможен начин F-35 да продължи да се движи

Корпусът на морската пехота заяви в четвъртък, че функция на изтребители, предназначена да защитава пилотите при извънредни ситуации, може да обясни как F-35 е успял да продължи пътуванията си. Те казаха, че въпреки че не е ясно защо самолетът продължава да лети, софтуерът за управление на полета би работил, за да го поддържа стабилен, ако вече нямаше ръце на пилот върху контролите.

"Ако самолетът е стабилен при хоризонтален полет, той ще се опита да остане там. Ако е бил в установено изкачване или снижаване, самолетът ще поддържа състояние 1G в това изкачване или снижаване, докато не получи команда да направете нещо друго", се казва в изявление на морската пехота. „Това е предназначено да спаси нашите пилоти, ако са неспособни или загубят осведоменост за ситуацията.“

Мистериите продължават

Остават други въпроси относно катастрофата, по-специално защо самолетът не е проследен като продължи да лети над Южна Каролина и как можеше да отнеме повече от ден, за да се намери масивен боен самолет, който е прелетял над населени, макар и селски райони.

Морските пехотинци казаха, че функциите, които изтриват защитените комуникации на самолета в случай на катапултиране - функция, предназначена да защитава както местоположението на пилота, така и класифицираните системи на самолета - може също да усложнят усилията за намирането му.

"Обикновено самолетите се проследяват чрез радар и транспондерни кодове", казаха морските пехотинци. „При катапултиране на пилота самолетът е проектиран да изтрие (или „нулира“) цялата защитена комуникация.“

Самолетът би продължил да излъчва идентификатор по отворен канал, за да се идентифицира като приятел или враг - но дори и на некласифициран комуникационен канал контролът на въздушното движение може да не е успел да улови сигнала в зависимост от колко мощен е бил неговият радар, времето по това време, колко високо е летял самолетът и терена, казаха морските пехотинци. Те казаха, че гръмотевичните бури и ниските тавани на облаците допълнително затрудняват издирването на самолета.

„В съчетание със стелт способностите на F-35, проследяването на самолета трябваше да се извърши чрез нетрадиционни средства“, се казва в изявлението на службата.

Инцидентът все още се разследва и резултатите от официална комисия за преглед може да отнеме месеци.

Въпреки това морските пехотинци казаха, че функцията, която поддържаше самолета да лети, може не само да е спасила живота на пилота, но и на други хора на земята.

„Добрата новина е, че изглеждаше, че работи, както се рекламира. Другото сребро в този случай е, че чрез отлитането на F-35 той избягва да се разбива в гъсто населена зона около летището и за щастие се разби в празно поле и гориста местност“, се казва в изявлението.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР