Каталунският премиер Карлес Пучдемон заяви, че е много разочарован от

...
Каталунският премиер Карлес Пучдемон заяви, че е много разочарован от
Коментари Харесай

Премиерът на Каталуния изрази разочарование от ЕС

Каталунският министър председател Карлес Пучдемон съобщи, че е " доста отчаян " от Европейския съюз, който скрито поддържа испанското държавно управление на Мариано Рахой за идния референдум за независимостта на самостоятелния район. Това сподели той в изявление пред в. " Ара ".
" Европейски Съюз е толкоз самоуверен, че излиза единствено с морализаторски речи от друго място на планетата. В този смисъл, съм доста отчаян. Мисля, че Брюксел подцени своята отговорност ", счита водачът на испанския район, съобщи БГНЕС.
Според него, множеството жители поддържат провеждането на референдум за независимостта на автономията. Пучдемон е уверен, че Каталуния ще реализира " почитание и правото на чуване ".
„ Каталунците към този момент са спечелили битката си за самоопределяне, суверенитет и достолепие и ще стартират пътя към нов живот от понеделник “, сподели още министър председателят.
" Ние победихме страха, лъжите и измамите и преодоляхме натиска на властническата страна “, добави той.
Властите в Каталуния считат да проведат допитването на 1 октомври, макар че централното държавно управление в Мадрид не го признава. Конституционният съд анулира правната мощ на всички документи, свързани с референдума, утвърдени от локалната власт и каталунския парламент.
Според най-новото допитване, самостоятелност желаят 41% от жителите на самостоятелната област, а 49 на 100 са срещу. За провеждането на референдума обаче се афишират 80% от жителите, въпреки някои да считат, че то би трябвало да е в съгласие с централната власт в Мадрид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР