Каталунските власти са установили контакт с Европейския съюз и са

...
Каталунските власти са установили контакт с Европейския съюз и са
Коментари Харесай

Каталунските власти настояват ЕС да осъди репресиите на Испания

Каталунските управляващи са открили контакт с Европейския съюз и са поискали от него публично да осъди Испания за накърняване на главните права и свободи на каталунците по време на днешния референдум за самостоятелност , заяви на конференция Раул Ромева – началник на департамента по външните работи на Каталуния.
По думите му държавното управление на Испания е нарушило член 7 от Лисабонския контракт, който формулира неприкосновеността на демократичните права и свободи в страните от общността.
" Важен миг е и това, че нарушаването на тези права и свободи на каталунците става посредством потреблението на военизирани полицейски сили – Гражданската гвардия”, добави още Ромева.
Пострадалите при конфликтите в Каталуния към този момент са над 460 души. Данните оповести кметът на Барселона Ада Колау.
" Като кмет на Барселона, желая неотложно преустановяване на полицейските дейности против беззащитни хора ", написа тя в Twitter.
Испанската полиция пък е задържала трима души . Сред тях е и един невръстен, като обвиняванията са за непокорство на държавни чиновници.
Междувременно правозащитната организация Human Rights Watch прикани испанските управляващи да почитат правата на жителите на страната на спокойно събиране и да се въздържа от използването на мощ.
„ Въпреки че съдът в Испания отсъди, че референдума в Каталуния не би трябвало да се организира, страната има задължението да пази правото на спокойно събиране и свободно изложение. Това се отнася поравно и за тези, които са срещу независимостта, и за тези, които я поддържат. Където полицията употребява мощ, с цел да се върша с нарушаванията на реда, тя би трябвало да бъде сигурна, че дейностите ѝ са нужни и пропорционални “, написа организацията в публично свое заявление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР