Каталунските власти нарушиха законите на страната. Това обяви испанският крал

...
Каталунските власти нарушиха законите на страната. Това обяви испанският крал
Коментари Харесай

Каталуния наруши законите на страната, обяви испанският крал

Каталунските управляващи нарушиха законите на страната. Това разгласи испанският крал Фелипе VI в изкаване във връзка на извършения по-рано референдум за самостоятелност в самостоятелния район, предадоха международните осведомителни организации.

Той направи изказването в послание към нацията.

По думите му, референдумът е противозаконен и недемократичен. Той надълбоко е разделил каталунското общество.

Кралят застана зад дейностите на държавното управление в Мадрид. По думите му, би трябвало да се възвърне конституционният ред и върховенсвото на закона в Каталуния.

Припомняме, че вицепремиерът на страната Сорая де Сантамария упрекна Барселона в " мафиотски жанр " на държание и разгласи, че това няма да бъде разрешено.

Чуха се и апели от партии за анулация на автономията.

Междувремено, всеобщи митинги се организират в Каталуния след конфликтите поради дейностите на испанските управляващи по осуетяването на вота.

В неделя 42% от имащите право на глас взеха присъединяване на референдума. 90% от тях гласоподаваха за самостоятелност. Стотици хора пострадаха при конфликти с полицията. Регионалното държавно управление упрекна испанския министър председател Мариано Рахой, че е виновен за зародилото принуждение.

Сърбия също разяснява събитията в Испания. Белград упрекна света в двоен стандарт, след признаването на Косово за самостоятелна страна. Прищина разгласи едностранно самостоятелност от Сърбия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР