Каталунски националисти организираха митинг за годишнината от опита на испанската

...
Каталунски националисти организираха митинг за годишнината от опита на испанската
Коментари Харесай

Митинг в Барселона за годишнината от опита на Мадрид да осуети референдума

Каталунски националисти проведоха протест за годишнината от опита на испанската полиция да осуети референдума за самостоятелност, който се организира на 1-ви октомври 2017 година, съобщи БГНЕС.
По информация на вестник La Vanguardia демонстрацията, в която се включиха няколкостотин души, е проведена от " Национална каталунска асамблея " и " Омниум културал ", които поддържат излизането на региона от състава на Кралство Испания.
Припомняме, че на 20 септември 2017 година Гражданската армия на Испания извърши обиски в редица институции на Каталунската самостоятелна област, с цел да осуети подготвяния плебисцит за оповестяване на самостоятелна република. Арестувани бяха повече от 10 души.
В отговор хиляди каталунски националисти излязоха по улиците и пробваха да попречат на чиновниците от Гражданската армия. Няколко локални политици бяха арестувани и упрекнати в фракционизъм.

Cataluña: Miles de personas se reúnen frente a la sede de Economía en Barcelona en el aniversario del 20-S https://t.co/SJw9UGnPmm pic.twitter.com/y82YE6zOKc
— infoLibre (@_infoLibre) 20 септември 2018 година
Референдумът, който Мадрид разгласи за противозаконен, се организира на 1 октомври 2017 година. На базата на резултатите от него, на 27 октомври Народното събрание на самостоятелната област разгласи основаването на самостоятелна република. Това принуди Испанският сенат да утвърди използването на член 155-ти от испанската конституция, който да ограничи самоуправлението на Каталуния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР