Каспър Рууд пристигна в Рим като тенистът с най-много победи

...
Каспър Рууд пристигна в Рим като тенистът с най-много победи
Коментари Харесай

След загубен сет с 0:6: Кецманович сътвори сензацията в Рим и изхвърли Рууд от турнира!

Каспър Рууд дойде в Рим като тенистът с най-вече победи от началото на 2024-та, което се дължеше на страхотните му изяви от началото на клей сезона. Световният номер 7 доближи до 1/2-финалите в Ещорил, а по-късно изигра първия си Мастърс край на алена настилка, в който беше надигран от Стефанос Циципас. Впоследствие обаче скандинавецът си го върна на гърка и го надделя в разногласието за трофея в Барселона и по този начин завоюва дебютен ATP 500 в своята кариера.

Изглежда обаче нарасналите упованията не се отразяват по най-хубавия метод на Рууд, който в Мадрид отстъпи на 1/8-финалите в среща с Феликс-Оже Алиасим, а през днешния ден позволи сензационно проваляне против Миомир Кецманович, който надигра през предходната седмица в испанската столица и в никакъв случай до момента не беше губил сет от него на клей. Третата сръбска ракета обаче сподели за какво до нетодавна беше причисляван измежду най-хубавите млади играчи в Тура и реализира страховит поврат, макар че инкасира " геврек " в първия сет - 0:6 6:4 6:4 за 2 часа и 21 минути, с цел да си обезпечи мач с квалификанта Тиаго Монтейро в третия кръг на надпреварата.

Началото на срещата въобще не предвещаваше сходна развръзка и норвежецът се нуждаеше от единствено половин час, с цел да поведе в сетовете. Световният номер 58 не завоюва нито една точка на втори сервис в хода на частта и имаше общо един геймбол, като изглеждаше, че любимецът ще има лек работен ден на корта.

Впоследствие Кецманович доста усъвършенства началния си удар и това му помагаше да печели голям брой лесни точки. Освен това балканецът показва своята мощност от дъното на корта и насочваше натиска към бекхенда на петия подложен, който се пропука съществено. Скандинавецът въпреки всичко продължаваше да се бори на два пъти навкасваше пробив закъснение, единствено че сърбинът не спираше да упорства и съумя за трети път да поведе с пробив, който този път беше решителен за изхода на сета и спечелилият щеше да бъде избран в трета част.

Там Рууд си играеше с огъня и избави цели 4 брейкбола, само че по-добрата игра на Кецманович в последна сметка беше възнаградена и той се откъсна с пробив напред при 4:3, а по-късно избави две благоприятни условия за рибрейк и се поздрави с най-голямата си победа за годината!

MIOMIR KECMANOVIC
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР