Късно в сряда възникнаха нови пожара край Атина и на

...
Късно в сряда възникнаха нови пожара край Атина и на
Коментари Харесай

Нови пожари избухнаха край Атина

Късно в сряда породиха нови пожара край Атина и на остров Саламона, покрай столицата, съпроводени със мощни ветрове, заяви гръцката противопожарна работа, представена от атинския вестник " Катимерини ".

Два нови пожара избухнаха в Мегара, западно от Атина, след денонощни старания за прекъсване на пожара на планината Пентели, в покрайнините на града, който беше обхванал обитаемоте региони и наложи евакуацията на стотици поданици.

В региона са изпратени 95 пожарникари с 34 автомобила, седем противопожарни самолета и шест хеликоптера.

Отделен пожар стартира в гориста околност на остров Саламина и бързо се раздели на три фронта, като управляващите подредиха евакуацията на локалната здравна клиника и споделиха на жителите покрай античния спектакъл на Еврипид да се изтеглят към плажа Караискаки.

Пожарът, който бушува покрай град Мегара, на към 40 км западно от Атина, " изглеждаше по-добре ", сподели противопожарната работа в сряда вечерта, до момента в който един фронт остана деен на остров Саламина, покрай Атина.

В Мегара пламъците бяха лимитирани западно от селището Захули, до момента в който пожарникарите се бориха с по-малък фронт покрай Пефкенеа. Властите към този момент са наредили евакуацията на минимум четири обитаеми места в тези региони.

В Саламина пожарникарите съумяха да овладеят пожарите в Анемомили и Самари и в този момент се концентрираха върху фронта на хълма Патрис.

Най-малко двама души са приети в болница в гръцката столица с проблеми с дишането и леки изгаряния.

Гърция към този момент не е наранена от горещата вълна, обхванала страните в Западна Европа, само че противопожарните служби споделят, че горещото и изсъхнало време, траяло със седмици, както и по-продължителните покачвания на температурата, са нараснали общия риск от горски пожари.

Миналата година горски пожари опустошиха към 121 хил хектара гори и шубраци в разнообразни елементи на Гърция, а страната претърпя най-лошата си гореща вълна от 30 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР