Късно в понеделник след заседание на Общинската избирателна комисия (ОИК)

...
Късно в понеделник след заседание на Общинската избирателна комисия (ОИК)
Коментари Харесай

Отстранен е кметът на Ракитово 



Късно в понеделник след съвещание на Общинската изборна комисия (ОИК) в град Ракитово с шест против четири гласа бе решено кметът на общината Георги Холянов да бъде отхвърлен от служба, оповестява Българска национална телевизия.

Решението е взето въз основа на сигнал, че общинският кмет е едноличен притежател на три търговски сдружения, което по смисъла на закона е нарушаване, защото кметовете на общини не могат да правят комерсиална активност, да бъдат контрольори, шефове и прокуристи на търговски сдружения по време на своя мандат. За шеф на трите сдружения е вписана брачната половинка му Сузана Холянова.

Решението на ОИК може да бъде обжалвано. По информация на Българска национална телевизия Холянов ще направи това през идващите дни.

Припомняме, че Георги Холянов бе определен за кмет на община Ракитово на 3 юли тази година. До частичния избор тогава се стигна, откакто умря определения на локалните избори през 2019 година кмет на общината Костадин Холянов - татко на сегашния градоначалник. Самият Костадин Холянов също бе отхвърлен от служба през месец ноември 2021 година, откакто бе открит спор на ползи от КПКОНПИ. Той обаче апелира решението и делото към момента бе висящо все още на гибелта му през януари тази година.

Предстои Общинският съвет в Ракитово да избере краткотрайно изпълняващ длъжността кмет.


T

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР