Късно снощи в Гърция имаше протести срещу носенето на маски

...
Късно снощи в Гърция имаше протести срещу носенето на маски
Коментари Харесай

Протести в Гърция срещу носенето на маски в учебните заведения

Късно нощес в Гърция имаше митинги против носенето на маски от учениците в образователните заведения. Родителите се бяха организирали в обществените мрежи и доста от тях носеха плакати с надписи, че маските са рискови за здравето на децата. Родителите упорстват, че ще стачкуват до отпадане на решението. Министърът на образованието в Гърция Ники Карамеос обаче към този момент не отстъпва по въпроса.

Родителите в Гърция стачкуват и упорстват за незабавна анулация на решението за наложително носене на маски в учебно заведение.

Демонстрациите, които се организираха късно нощес в доста градове на страната, призоваваха за национална поддръжка против нареждането за наложителни маски.

На демонстрациите участваха и учители, които разясниха, че на практика е невероятно дребните деца да са по няколко часа с маски в клас.

Част от протестиращите родители са уверени, че маските работят неподходящо върху здравето на децата.

Родителите оповестяват, че демонстрациите ще продължат и идващите дни.

Участниците в митингите на остров Крит нарушиха строгите ограничения и възбраната за събиране на хора и някои от тях бяха санкционирани.

От Министерството на образованието са безапелационни, че разпореждането за наложителни маски в учебно заведение ще се съблюдава и управлява строго. Учебната година в Гърция стартира на 14-ти септември, като всички преподаватели са задължени да създадат тест за ковид.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР