Късно снощи се изигра първата порция от двубои в Шампионска

...
Късно снощи се изигра първата порция от двубои в Шампионска
Коментари Харесай

Кошмарна вечер за английските отбори в Шампионска лига

Късно нощес се изигра първата порция от дуели в Шампионска лига. В тях се получиха някои изненади, а представителите на Висшата лига разочароваха. На “Олд Трафорд ” бомбата хвърли турския Галатасрай – 2:3 за турците. Във Франция пък закъсалия в локалното състезание Ланс надигра Арсенал с 2:1.

Юнайтед започва мощно и поведе против турците на “Олд Трафорд ”, като Расмус Хьойлунд откри в 17-ата минута. Турският гранд бързо отвърна на удара – Вилфрид Заха вкара. При неговия гол вратарят на домакините Андре Онана не се намеси изключително безапелационно, само че това наподобява към този момент все по-нормално и елементарно се приема, като факт.

 Снимка: БГНЕС

Постепенно футболистите на Манчестър Юнайтед поеха контрола над дуела след полученото попадение и на няколко пъти вкарваха рисково топката в наказателното поле. Те имаха добра опция да стигнато до нова преднина две минути преди края на първата част, когато Рашфорд от самата аутлиния съумя да центрира, защитник мазета топката, която попадна в Мейсън Маунт, само че неговият удар срещна крайници на Ханибал Мейбри.

Играчите на Галатасарай бяха на път се възползват чудесно от неточност при разиграването на домакините, само че удар на Керем Актюроглю бе блокиран от Виктор Линдельоф при започване на втората част.

Пак Хьойлунд даде задатък на Юнайтед в 67-ата минута, откакто Давинсон Санчес се подхлъзна комично и го остави да тича самичък от центъра против вратаря на Галатасарай. Но шансът на “дяволите ” свърши някъде тук.

В 71-ва минута след поредна неточност на Онана, Керем Актуркоклу изравни за 2:2. За камерунския пазач на Юнайтед това не бе краят на трагикомичната вечер. Негов безразсъден пас бе кръстосан, а Каземиро се принуди да спъне откъсналия се самичък Дрис Мертенс, който безспорно щеше да вкара. Дузпа и червен картон за бразилеца. Мауро Икарди обаче пропусна от 11 метра и стадионът повярва, че нищо не е изгубено. 2:2, оставащи 10 минути… Нищо, че тимът е с 10 души.

 Снимка: БГНЕС

Едва две минути по-късно Икарди вкара и обрече Юнайтед на шестата му загуба за сезона. Това закономерно отреди последното място за “Червените дяволи ”, които нямат извоювана точка към момента в групата.

Във Франция пък Арсенал позволи първата си загуба от началото на сезона. “Артилеристите ” отстъпиха с 1:2 при гостуването си на Ланс в среща от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Французите излязоха преди всичко в групата с актив от четири точки, до момента в който отборът на Микел Артета е с три.

 Снимка: БГНЕС

Лондончани поведоха с гол на Габриел Жезус в 14-ата минута. Адриен Томасон изравни в 25-ата минута, а Елие Уахи донесе успеха на домакините в 69-ата минута. Лошите вести за гостите включваха и травма на Букайо Сака, който бе заменен още през първото полувреме.

 Снимка: БГНЕС

Така след изиграването на този мач Ланс заема първо място с 4 т., Арсенал са втори с 3, зад тях надлежно с две и една точки са тимовете на Севиля и ПСВ Айндховен.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР