Каска на главата е можела да спаси пилота, който загина

...
Каска на главата е можела да спаси пилота, който загина
Коментари Харесай

От мястото на инцидента: Каска на главата е можела да спаси живота на загиналия пилот край Лесново

Каска на главата е можела да избави водача, който почина при авиокатастрофа с дребен подготвителен аероплан край летище Лесново в 13.30 в сряда. Ударът в главата е бил съдбовен, стана ясно от думите на зам.-министъра на превоза Николай Найденов пред медиите на мястото на случая. Каската при този вид подготвителни полети с дребен аероплан обаче не е наложителна, разясни министърът.
Още по темата
Загиналият Георги Влайков, който се разруши с дребен аероплан, вид " голф ", в местността " Побит камък ", на 3 км от летище Лесново е бил доста умел водач, само че неотдавна е упражнявал акробатични фигури във въздуха.

Той практикува от 2011 година Разследват се аргументите за случая, като все още не може да се каже дали са здравословни, или механически - всички версии ще се проверяват.

Има запис на полета, известно е, че преди да излети самолетът е бил кадърен механически, посочи още на мястото на авиоинцидента Найденов.

" Има нещастно стичане на събитията. Ако е бил с каска, можело е да не приключи съдбовно. Факт е, че тази контузия в главата е била с решаващо значение ", сподели Найденов. От думите му стана ясно, че носенето на каска не е било наложително при този вид подготвителен полет.

" Има запис на полета, той ще бъде възложен на проверяващите органи и да се надяваме, че те ще стигнат до повода. Разследват се аргументите за случая. Има няколко версии, има запис на полета, той ще бъде възложен на проверяващите органи. Да се надяваме, че те ще стигнат бързо до повода за този трагичен иницидент ", разяснява Найденов.

 Скрийншот: БНТ

" Полетът е сбъднат с механически кадърен аероплан и водачът е бил с доста сериозен опит, който не допуска подобен вид катастрофи. всички версии ще се проверяват. Не се знае каква е повода, дали е здравословна, дали е техническа. Има съответните лицензи. Тези подготвителни полети, върху които той е упражнявал и е опитвал избрани фигури, по-скоро в тази част не е имал подобен опит, за акробатичните номера. Това е бил подготвителен полет ", добави зам.-министърът на превоза.

 Снимка: Булфото

Той прикани да не се прави връзка сред огромния на практика опит като авиатор на починалия и осъществяването на акробатичните фигури, тъй като са неща от друго естество.

Екипът, който е заснемал акробатичния полет, се е озовал незабавно на мястото на злополуката, защото е бил напълно наоколо, само че не е могъл да помогне.



Зам.-министър Найденов разясни, че водачът разполага със съответните лицензи и безусловно законосъобразно упражнява активността си.

Загиналият при осъществяване на акробатичен полет на летище Лесново е шеф на образователен център " Авиоотряд Варна ". Пилотирал е с персоналния аероплан " Екстра 2000 ", който е приспособен за върховен пилотаж. Машината е с немска регистрация. Влайков е роден през 1977 година Това заяви за Лилчо Лилов, ръководител на управителния съвет на компания " Интерскай ", която е притежател на летището.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР