Касиерка в аптека е задигнала над 37 000 лв. от

...
Касиерка в аптека е задигнала над 37 000 лв. от
Коментари Харесай

Аптекарка направи куп поразии, но съжали жестоко

Касиерка в аптека е отмъкнала над 37 000 лева от оборота, с който боравела. В продължение на съвсем година дамата от време на време "бъркала в касата ", до момента в който работила в асеновградска аптека, благосъстоятелност на „ Алфа хелт “ ЕООД.

За да прикрие дейностите си, тя подправяла документите, в които описвала наличносттаи даже "коригирала " вносните бележки, издавани от банката.

Липсата на огромни суми обаче не останала незабелязана и служителката била хваната в крачка. Срещу нея било повдигнато обвиняване за длъжностно заграбване в огромни размери.

Установено било, че закононарушението траяло за интервала 21 ноември 2016 година - 11 октомври 2017 година Според прокуратурата касиерката е съставила три подправени акта, в които е описала касовата наличност през визирания интервал. Жената била упрекната и че е подправила наличието на на две вносни бележки издадени от банков офис в Асеновград. Според държавното обвиняване тя е сменила датите на формалните документи.

В последна сметка, асеновградчанката била приета за отговорна по всички обвинявания. Магистратите определили наказване "лишаване от независимост " в размер 3 години. Наказанието било отсрочено с 5-годишен изпитателен период.

През идващите 5 години служителката няма да има право да заема държавна или чиновническа служба, или пък позиция, изискваща работа с оборот. Тя ще би трябвало да заплати и разноските по делото, възлизащи на 1 810 лева

Присъдата предстои на обжалване и митинг.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР