Кашуто присъства доста често на родната трапеза, нищо че не

...
Кашуто присъства доста често на родната трапеза, нищо че не
Коментари Харесай

Здравословни ползи от кашу

Кашуто участва много постоянно на родната софра, нищо че не е обичайно мезе. Познато ни като ядка, то в действителност съставлява костилка на круша или също наричана ябълка, растяща в Индия. Месестата част също се употребява, само че бързо се скапва, заради което до нас доближават единствено тези вкусни костилки, наричани още индийски орехи.

Отделянето на ядката от черупката е сложна задача, заради което преди години на кашу са се радвали единствено богатите жители. Почистването изисква усърдие, защото в обвивката към семето има масло, което провокира появяването на мехури върху човешката кожа. То обаче също се употребява – за пропиване на дървесината против изгниване и като суровина за мастило.

За какво е потребно кашуто

Кашуто с изключение на необикновен усет е заредено и с голям брой изгоди. То е богато на витамините А, В2, В1. В него се откриват още белтъчини, въглехидрати и желязо. Това трансформира тези ядки в подобаваща добавка за всеки хранителен режим.

Доказано е, че едвам 60 г кашу седмично усъвършенства и поддържа функционалностите на сърдечно-съдовата система. Освен това постоянният му банкет намалява равнищата на неприятния холестерол и усъвършенства функционалностите на кръвоносните съдове. Това е по този начин, тъй като мононенаситените мазнини в кашуто подкрепят понижаване високите равнища на триглицеридите.

Най-големи количества желязо се съдържат в суровото кашу. То подкрепя циркулацията на кръвта, като подкрепя дистрибуцията на О2 в тъканите. Желязо е належащо за попречване на изнемощялост и анемия. Термичната обработка понижава количеството, само че не го унищожава изцяло.

Подобен е казусът и с различен детайл, който е в съществуване в кашуто – селенът. Той е мощен антиоксидант, поддържащ оптималната кондиция на ДНК и клетъчните мембрани.

 Паста от кашу

Кашуто е ценена храна и поради ниския си гликемичен показател и невисок коефициент на гликемично зареждане. Това го трансформира в съвършен източник на мудни въглехидрати, ценени от феновете на разнообразни фитнес стратегии.

Една от най-ценените функционалности на кашуто е способността му да отстрани в зародиш свободните радикали, отговорни за бързото развиване на раковите болести и процесите на стареене.

В същото време подтиква производството на главният пигмент меланин в кожата и косата. Освен това проби потвърждават, че приемът му може да възстановява нарушаванията в съня при дами в менопауза.

В ядките на кашуто има огромно количество хранителни нишки, което им придава висока енергийна компактност и огромно количество калории. Поради това с приемът му не би трябвало да се прекалява.

За да извлечете оптималната изгода от кашуто, може да пробвате тези десерти кашу.

Вижте и по какъв начин да си изпечем кашу.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР