Къщите за гости, балнео и СПА комплексите, вътрешността на стараната

...
Къщите за гости, балнео и СПА комплексите, вътрешността на стараната
Коментари Харесай

Илин Димитров: Трябва да поработим върху нови продукти и различен тип услуги в туризма


" Къщите за посетители, балнео и СПА комплексите, вътрешността на стараната бяха желани от българите за отмора  по време на майските празници. Хотелиерите ще се опитат да останат отворени до началото на летния сезон, който към този момент чука на вратата. По Черноморието тече дейна подготовка за посрещане на туристите ". Това сподели пред БНР министърът на туризма Илин Димитров. И добави, че румънците са пазар номер едно за България  и към 1,2 млн. туристи минават приблизително за година. 

" Очакваме по-силен сезон. Рекламираме в страните към нас, които са в същата геополитическа обстановка . Надявам се тази година да наблегнем на качествения артикул. Имаме късмет да рестартираме туризма и не е вярно да предлагаме повече от същото. Трябва да поработим върху нови артикули, друг вид услуга, зелен туризъм . Очакваме към 4,8 млн. туристически регистрации, само че е значимо по какъв начин обслужваме нашите туристи и дали ще се върнат отново ". 

В предаването " 12+3 " Димитров разясни, че Министерството на туризма работи интензивно със междинните учебни заведения, като концепцията е гимназиите, които създават фрагменти за бранша, да работят с Неправителствени организации бранша и с бизнеса , с цел да се усъвършенства връзката и по този начин може да се помогне с застраховане на фрагменти. 

" Важно е да ребрандираме имиджа на нашата специалност. Няма по какъв начин да вършим добър туризъм с липса на фрагменти ". 

Според него, ако парламентът реши да върне 20% Данък добавена стойност за заведенията за хранене, то депутатите ще трябва  да обяснят за какво банкрутират механично сектора :  

" Това не се прави в този момент, преди сезона. Ясни индикатори има, че тази мярка работи и изсветлява бранша ". 

По думите му са необходими повече пари за реклама - това да става стъпаловидно и да е обвързано с резултати . 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР