Къщата на ул. Чаталджа в София, която през последните седмици

...
Къщата на ул. Чаталджа в София, която през последните седмици
Коментари Харесай

Къщата на Чаталджа е купена и продадена чрез брокер, казват Василев и Лорер

Къщата на ул. " Чаталджа " в София, която през последните седмици предизвика медиен интерес поради договорка, в която бяха намесени имената на Асен Василев и Даниел Лорер, е била купена и по-късно продадена посредством брокер. Двамата политици от " Продължаваме промяната " отговаряха още веднъж пред медиите в Народното събрание - настрана един от различен, за продажбата на парцелите на посочения адрес.

Неотдавна уеб сайтът Bird.bg разгласява информация, че постройката, която е била благосъстоятелност на компания с присъединяване на Василев до 2021 година, е продадена на Станислава Арнаудова. Преди това Лорер купува от компанията и след това продава на Арнаудова на доста по-висока цена апартамент в същото здание. Купувачката пък е притежател на частната компания, която търгува с винетки вместо страната против 7% комисионна на брой. И двамата политици към този момент няколко пъти отговаряха за имотната сага, като настояват, че няма нищо неправилно, налозите са платени, а покупко-продажбите - съответно декларирани.

Информацията, че постройката е продадена посредством последничеството на брокер, е в отговор на съмнения, че става дума за политическа сделка с Арнаудова в интерес на бизнеса ѝ с страната.

" Не мога да ви кажа по какъв начин се стигна до компанията покупател, защото аз не съм в тази компания (която продава парцела - б.р.) от много време. Знам, че ние я купихме през брокер, като е стояла 12 месеца. А преди този момент също е била оповестена за продажба през брокер, " сподели Василев.

Даниел Лорер също изясни, че при договорката е употребен медиатор.

" Лично аз не бях уверен,че желая да продавам, тъй като това е един нов дом, в който се бяхме нанесли относително скоро. Преди това не бях податлив да продавам елементарно, ето за какво цената за моя парцел е по-висока, в сравнение с за парцела за компанията, " сподели Лорер и отхвърли зад договорката да стои политическа полза.

" Aбсолютно изрично няма никакъв мотив за намерения, че има каквато и да е политическа полза, тъй като купувачът на къщата продава винетки. Изборът на купувача беше негов, той реши да закупи този парцел " съобщи Лорер.

Въпросната къща е стояла една година на пазара на парцели, имала е потребност от повсеместен ремонт и това изяснява за какво е купена на една цена, а е продадена на по-висока, изясни и Василев.

Той добави, че не познава и не се е срещал с купувача - Станислава Арнаудова, както и че от 2021 година няма общо с компанията „ CTW Consulting ", която в този момент продава парцела.

" Последно съм влизал там, когато партията я ползваше като офис, допускам, някъде към септември месец предходната година, " сподели финансовият министър.

Според Василев всички налози на парцела са платени, а парите за наем, които партията е плащала, са декларирани в Сметната палата.

И Лорер, и Василев се заканиха да се извърнат към съда поради изявления по техен адрес, само че с друг претекст. Финансовият министър дефинира обвиняванията към него като политическа офанзива и се потърси отговорност от Aтанас Чобанов от Bird поради изказване, че Василев още има офшорна компания. По закон той не може да взе участие в компании, до момента в който е на министерски пост.

Депутатът Лорер сподели, че когато институциите се изкажат по въпроса, че няма никаква политическа интервенция в тази сага, " с моя юридически екип ще обсъдим всички правни благоприятни условия за това тези, които петнят моето име, да понесат отговорност.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР