Кашлицата при коронавируса има важна отличителна черта – при нея

...
Кашлицата при коронавируса има важна отличителна черта – при нея
Коментари Харесай

Имунолог обясни как да разпознаем коронавируса по кашлицата

Кашлицата при ковид има значима отличителна линия – при нея не се отделят съвсем никакви храчки, споделя имунологът Николай Крючков в коментар за телевизионния канал „ Москва 24 “.

„ При нея е мъчно да се отделят храчки, защото възпалението е доста надълбоко. В този случай кашлицата фактически е пристъпообразна, мощна “, изясни лекарят.

Той също по този начин отбелязва, че типът на кашлицата не я отбелязва безусловно като разследване на коронавирусна зараза. При леко протичане на COVID-19 тя може да е лека, само че при продължителното протичане на болестта към този момент не е суха, защото храчките се създават от бактериалната флора.

Единственият благонадежден метод да се откри дали обещано лице е болно от COVID-19 остава проучването. Според имунолога кашлицата – без значение от свойствата и признаците – е сериозна причина да се изследвате.

„ Ако човек има кашлица, несъмнено би трябвало да се подозира COVID-19. Защото има пандемия и се следи внезапно увеличение на заболеваемостта. Много е евентуално да става дума за ковид, даже в случай че кашлицата не е дълбока “, заключи той.

Още от Здраве

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР