„Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата“ на 29

...
„Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата“ на 29
Коментари Харесай

Литературен клуб „Перото“ със специална съботна програма за най-малките

„ Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата “ на 29 септември от 11:30 часа, е първият театър, с който Литературен клуб „ Перото “ започва серията детски начинания в културното пространство.

Всяко съботно утро най-малките ще бъдат посрещани със занимателни, поучителни и просветителни спектакли. Първото зрелище ще запознае децата с тематиката за избора, пред който всеки един от нас е изправен всеки ден. Изборът на пътя, по който да поеме – пътят на духовното или пътят на материалното. Главният воин – Коледното джудже (домашно духче) инцидентно се среща с поезията в лицето на една книга разменена за пакетче кафе в кварталната бакалия. Това запознанство го слага пред комплициран и на процедура неосъществим избор за неговото недорасло схващане – духовното (представено в приказката от безпаричен студент, който не може да го храни и топли, само че е кадърен да му чете до безспир красиви истории) или материалното (в лицето на продавачката в бакалницата, която го храни с вкусна каша и топли цялостен етаж единствено за него, само че е неспособна да прочете освен това от утринния вестник).

Режисьор на „ Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата “ е Даниана Коева, а в функциите ще бъдат Даниела Маринова, Ива Караманчева, Константин Костадинов, със специфичното присъединяване на Георги Михалков и Алгара Михалкова – глас.

Билети за спектакъла можете да закупите от касите на Билетен център – НДК или на място в Литературен клуб „ Перото “, час преди събитието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР