Касъм-Жомарт Токаев проведе разговори с председателя на Европейския съвет Шарл

...
Касъм-Жомарт Токаев проведе разговори с председателя на Европейския съвет Шарл
Коментари Харесай

Президентът Касъм-Жомарт Токаев разговаря с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел

Касъм-Жомарт Токаев организира диалози с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, който дойде на публично посещаване в Казахстан.

Приветствайки Шарл Мишел, Касъм-Жомарт Токаев акцентира, че развиването на стратегическото партньорство с Европейския съюз постоянно е било един от главните външнополитически цели на Казахстан.

- Вашето посещаване дава отлична опция да се отбележат обилни достижения в целия набор на партньорството сред Казахстан и Европейския съюз. Следващата година ще отбележим значима дата – 30-годишнината от установяването на дипломатически връзки. Ние преглеждаме вашето публично посещаване в Казахстан като още едно доказателство за съвместен интерес към извеждането на нашите връзки на ново равнище, сподели президентът на Казахстан.
`Президентът

Касъм-Жомарт Токаев означи, че Казахстан е първата и единствена страна в Централна Азия, подписала съглашение за разширено партньорство и съдействие с Европейския съюз.

Държавният Глава счита, че постоянните контакти на високо ниво укрепват опциите за развиване на всестранния разговор сред Казахстан и Европейски Съюз.

На собствен ред Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел благодари на Касъм-Жомарт Токаев за оказаното гостолюбие и със удовлетворение означи динамичното развиване на съдействието сред Казахстан и Европейски Съюз.
`Президентът

- За първи път се срещнахме в Брюксел и от този момент поддържаме тесни контакти и работим в разнообразни области. Те означават значимостта на взаимната работа на районно равнище. Радвам се да се срещна с вас, с цел да обсъдим настоящи въпроси от нашето съдействие, в това число тези, свързани с изменението на климата – сподели Шарл Мишел.

По време на срещата страните разискаха в детайли въпросите на енергийната и продоволствената сигурност, развиването на " зелената " стопанска система, превоза и логистиката. Лидерите обмениха отзиви за развиването на взаимоотношението във формата Централна Азия – Европейски съюз.
`Президентът

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР