Картините, вдъхновени от Хасково, тази вечер бяха представени за първи

...
Картините, вдъхновени от Хасково, тази вечер бяха представени за първи
Коментари Харесай

Картините от Националния пленер „Хасково-вдъхновение“ вече са в Галерия „Форум“

Картините, въодушевени от Хасково, довечера бяха показани за първи път в Галерия „ Форум “.

Творбите са дело на участниците в Националния пленер по живопис, който Община Хасково провежда всяка година. За първи път пленерът се организира в Хасково, а тематиката, която интерпретираха създателите беше „ Хасково-вдъхновение “. 

„ Благодаря на художниците, за това, което ще оставят на нашия град. Защото с изключение на творбите си, Вие подарявате и парченце от сърцата си на Хасково “, сподели при откриването на изложбата кметът на Хасково Станислав Дечев. „ Виждам, че към този момент има неповторими картини с претекстове от Хасково и те ще останат за нашия град. Благодаря на всеки от Вас. Надявам се да сте откровени и да сте се чувствали добре тук. По платната Ви откривам, че атмосферата Ви е допаднала, тъй като всички картини са доста красиви. Благодаря ви! “, добави още градоначалникът.

Той поздрави персонално присъстващите на откриването на изложбата създатели. Константино Льондев от София, Илона Захариева от Кюстендил, Гергана Лалова от София, Светлана Якова от София, Борислав Данев от Хасково, Таня Атанасова с креативен псевдоним Амфитрита Арт от Хасково, Даниел Русев от Хасково и Злати Гочев от Хасково участваха в шестото издание на Националния пленер по живопис Хасково 2022г. Те благодариха на уредниците от Община Хасково и Дружеството на хасковските художници и си пожелаха Националният пленер да стане Международен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР