Картини на признати български майстори на четката от своя фонд

...
Картини на признати български майстори на четката от своя фонд
Коментари Харесай

Картини на признати български майстори показва днес за първи път ХГ „Дарение Светлин Русев”

Картини на приети български майстори на четката от своя фонд демонстрира през днешния ден ХГ „ Дарение на Светлин Русев ” за първи път във връзка 38-годишнината от откриването си.

Представени са произведения на Георги Божилов, Йордан Кацамунски, Тома Трифоновски, Емил Стойчев, Любен Зидаров, Илия Милков. Събитието събра художници, фенове на изкуството, шефове на културни институти, измежду които и огромните радетели на галерията – проф. Кирил Мескин и Маша Мескин. За да почетат годишнината, тук бяха кметът Георг Спартански и неговият предходник Румен Петков.

Наш дълг е да помним жеста на акад. Светлин Русев да направи най-мащабното подаяние в България, а може би и в Европа, на своя роден Плевен. Този жест е най-много нравствен и честен и най-ценното е, че той е притежание на всички българи и гостите на страната ни. Наш дълг е и да пазим това голямо благосъстояние, с цел да го предаваме на идните генерации, уточни Георг Спартански в приветствието си. Той благодари и на екипа на галерията за всеотдайността, която влагат всекидневно в своята работа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР