„Картината на българското здравеопазване е тревожна. Тревогата е в няколко

...
„Картината на българското здравеопазване е тревожна. Тревогата е в няколко
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: Всеки български гражданин има нужда от промяна в здравеопазването

„ Картината на българското опазване на здравето е тревожна. Тревогата е в няколко аспекта. На първо място – има извънредно огромно напрежение измежду медицинските експерти “.

Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Михайлов в предаването „ Червена линия “ по радио Фокус. По думите му удостоверение за напрежението са спонтанните митинги на медицинските сестри, физиотерапевтите, фелдшерите. „ Проблемите с кадровия недостиг и рецесията с изискванията на труд, кариерното развиване и възнагражденията не са решени от настоящето ръководство “. Проф. Михайлов изрази мнение, че протестиращите не приказват толкоз за възнагражденията си, що се касае за смяната в системата на опазването на здравето.

„ Недоволството е ориентирано към ръководството на системата и то пораства непрекъснато “, безапелационен бе проф. Михайлов. Народният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ посочи още, че няма никаква държавническа визия за развиване на българското опазване на здравето. „ Отговорност носи ръководещата коалиция и главната ръководеща партия. Да се приказва, че проблемите в опазването на здравето могат да се решат за няколко месеца е несериозно “, сподели още Михайлов. „ Това е тежък диалог, който ще се организира след цялостния диалог за ръководството на страната “, съобщи социалистът.

„ През последните две години от Българска социалистическа партия слагаме въпроса, че индивидът не би трябвало да бъде изместван от центъра на опазването на здравето “, посочи проф. Михайлов. По мнението на депутата ръководещата коалиция няма воля да промени системата.

„ Българска социалистическа партия сподели във „ Визия за България “, че има своите решения в проблемите на опазването на здравето “, съобщи проф. Михайлов. Той изброи някои от тези решения: обезпечаване на почтено заплащане на медицинските експерти и професионалното им израстване, смяна в лекарствената политика, слагане на акцент върху районното опазване на здравето. „ Всеки български жител има потребност от смяна в системата на опазването на здравето “, заключи проф. Михайлов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР