Картината е много неблагоприятна по всеки един от показателите, здравият

...
Картината е много неблагоприятна по всеки един от показателите, здравият
Коментари Харесай

Александър Маринов: Президентът не бърка в поведението си в тази криза

Картината е доста неподходяща по всеки един от индикаторите, здравият разсъдък не вижда смисъл тази картина да бъде разкрасявана, по този начин ръководителят на Стратегическия съвет към президента - Александър Маринов, разяснява обстановката с ковид в предаването " Тази неделя ".

Правителството приказва в бъдеще време, приказва за заявки, уточни той.

" Например мярката 375 лева помощ да родителите в неплатен отпуск, само че надали някой ще бъде удовлетворен, в случай че вместо заплата в края на месеца, получи съобщение, че заявката му е признато. Колко хора действително са получили помощ ", изясни Александър Маринов.
Президентът сезира Конституционния съд за промените в Закона за здравето Липсата на краен период за част от ограниченията в закона е една от аргументите
Според него спрямо други страни безвъзмездната помощ и всевъзможен тип поддръжка стигат до най-малък кръг от наранени лица.

План не можем да имаме, тъй като нямаме пълномощия да го осъществяваме, уточни той в отговор на въпрос дали от екипа на президента имат проект за справяне с рецесията. Усещам една наклонност всички наши беди в живота да бъдат преписани на ковид, разяснява той.

За разликите сред премиера и президента Александър Маринов уточни, че това е въпрос на нрав и метод към ръководството. Като образец той уточни, че изключителното състояние е било оповестено със среднощно изказване на държавното управление, без да бъде даже известен президентът. Той научава това по всекидневен път, даже от медиите, посочи Маринов.

" Второ – президентът предлага нещо на 3 март, министър председателят го назовава зла свекърва, само че на идващия ден стартира да прави това, за което предлага президентът. Такова партньорство мъчно може да се реализира ", сподели ръководителят на Стратегическия съвет.
" Алфа Рисърч ": За първи път Борисов и Радев са с подравнен рейтинг Ген. Венцислав Мутафчийски получава 60% утвърждение
" Президентът Радев не е обезпокоен от въпроса за рейтинга. Никъде в Европа в този момент не се мерят политически рейтинги заради характера на рецесията ", означи още социологът. Според него президентът изрично не бърка в държанието си в тази рецесия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР