"Карслберг Груп" е напът да създаде първата в света "хартиена"

...
"Карслберг Груп" е напът да създаде първата в света "хартиена"
Коментари Харесай

Скоро ще пием бира от екобутилка

"Карслберг Груп " е напът да сътвори първата в света "хартиена " бутилка за бира, оповестяват от компанията. Тя ще е направена от дървесни нишки посредством способ на стабилно добиване, основана на 100% биологична основа и изцяло рециклируема.

На особено събитие в Копенхаген, мениджърите на компанията показаха два нови прототипа на екобутилката. Те разполагат с вътрешна бариера, която да разрешава съхранението на бира. Единият има търнка рициклируема бариера от PET фолио, а другия - 100% биобазирана бариера от PEF фолио. Тези прототипи ще бъдат употребявани за тестване на бариерната технология в опитите на "Карлсберг " да сътвори напълно разградима биобутилка без полимери.

Глобални компании като Coca-Cola, Absolut и L’Oréal също ще се включат в плана, като образуват "Общност на хартиените бутилки " в съдействие с Pabocco, водещ производител на хартиени опаковки. Общността сплотява международни компании и специалисти с визията за възстановяване на устойчивите опаковки и тяхното преработване. Те си слагат за цел да оферират високакачествени артикули, като в същото време понижат въздействието им върху околната среда.

Фокусът на "Карлсберг " върху нововъведенията не е нов. През 2018 година датската пивоварна стартира редица усъвършенствания, измежду които по-екологично мастило за етикети и новаторското "Snap Pack " решение, при което кеновете в мултипак опаковките се лепят, вместо да се опаковат в пластмасово фолио.

За "Карлсберг " това е следващата стъпка към основаването на устойчиви опаковки и основен миг от програмата "Заедно към нулев отпечатък ", която си слага четири амбициозни цели: нулев въглероден отпечатък; нулеви отпадни води; нулева безотговорна консумация на алкохол и просвета на нулеви злополуки.

"Започнахме създаването на екобутилката през 2015 година и към този момент знаем, че нововъведенията се случват, когато всички работят за една обща цел. Радваме се, че намираме съидейници и измежду други компании. Подобни партньорства, които са обединени към желанието за основаване на устойчиви нововъведения, са най-хубавият метод за реализиране на действителна смяна ", разяснява Мириам Шингълтън, вицепрезидент "Продуктово развиване " в "Карлсберг Груп ".

"Карлсберг Груп " е една от водещите пивоварни компании в света, с огромно портфолио от бирени марки и други питиета. Марките Carlsberg, Baltika и Tuborg са измежду най-големите бирени марки на Европа. В компанията работят 42 000 души, а продуктите й се продават на 150 пазара по света. В България компанията е показана посредством "Карлсберг България " - водач на пазара на бира у нас.

"Общността на хартиените бутилки " е обединяване на група от водещи компании, марки и специалисти в региона на нововъведенията и дизайна. Мисията на общността е да способства за образуването на стабилно всекидневие, като сътвори напълно био-разградима и рециклируема бутилка, направена от възобновими нишки - дълготраен план, управителен от компанията за хартиени бутилки Paboco®.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР